С 1:0 над Черно море през уикенда ЦСКА постигна осмата

...
С 1:0 над Черно море през уикенда ЦСКА постигна осмата
Коментари Харесай

ЦСКА не е записвал 9 поредни победи 9 години!

С 1:0 над Черно море през уикенда ЦСКА реализира осмата си поредна победа в шампионата. Тя имаше двойна тежест, тъй като приближи алените на три точки от Лудогорец, издънил се на " Лаута ". При това тъкмо седмица преди директния конфликт за първото място в Разград. Успех на " Хювефарма сцена " ще изкачи ЦСКА на върха с еднакъв актив, само че по-добри индикатори от зелените и ще направи борбата за купата непредвидима.

Поглед обратно във времето демонстрира, че за последно аленият отбор реализира 9 поредни победи тъкмо преди... 9 години - пролетта на 2012-а. В един прочувствен сезон 2011/12, който по подигравка на ориста бележи началото на хегемонията на Лудогорец у нас. ЦСКА губи трагично купата в последния кръг след 0:1 в пряк дуел в Разград. Преди това обаче воденият от Стойчо Младенов отбор държи ориста на златните медали в ръцете си, печелейки девет мача подред. Екзекутора на Ливърпул е назначен след провалянето от Черноморец в Бургас (0:2) в първия пролетен кръг, което поставя завършек на опита с тандема Димитър Пенев-Дуци Симонович отпред на тима. През есента пък армейците са стартирали с 8 следващи триумфа при Милен Радуканов, само че загуба от Славия и хикс с Черно море костват поста му.

Пролетният рейд би трябвало да мине без продадените Зику, Нелсън и Делев, а диригентската палка поема Жуниор Мораес. След загубата на " Лазур " бразилецът повежда ЦСКА и бележи 5 пъти в дуелите с Калиакра (2 гола), Монтана (1 гол), Локо София (1 гол) и Локо Пд (1 гол), регистрира се с асистенции при минималните победи над Видима-Раковски и Славия (точен и в двата случая е Станислав Костов), а Черно море е осъден с още две попадения на " Армията ". Успехът 4:1 над варненци е девети следващ и прави задатъка на алените на върха 8 точки пред Лудогорец. Серията обаче е прекратена след 0:1 от Левски, а след безконечното дерби Миньор посича с 2:0 ЦСКА в Перник, като Мораес пропуща дузпа в края. Дори и хикс в Разград ще направи армейците първенци за 32-и път, само че голът на Мирослав Иванов и три греди на ЦСКА предопределят шампионската развръзка.

Сега, 9 години по-късно, ЦСКА може да обърне в своя изгода развоя на привидно превдварително решен шампионат. Тръгвайки точно от Разград. За задачата обаче би трябвало да вземе деветата си поредна победа.

9-ТЕ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ НА ЦСКА (2011/12):

ЦСКА - КАЛИАКРА 3:1

ЦСКА - МОНТАНА 2:0

ЦСКА - ЛОКО Структурни фондове 4:0

ЛОКО ПД - ЦСКА 0:3

ЦСКА - БЕРОЕ 1:0

ВИДИМА-РАКОВСКИ - ЦСКА 0:1

ЦСКА - СВЕТКАВИЦА 3:0

СЛАВИЯ - ЦСКА 0:1

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 4:1

8-ТЕ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ НА ЦСКА (2020/21):

ЦСКА - ЦАРСКО СЕЛО 1:0

МОНТАНА - ЦСКА 1:2

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948 2:0

БОТЕВ ПД - ЦСКА 0:3

ЦСКА - БОТЕВ Вербовъчна разработка 2:1

ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:0

СЛАВИЯ - ЦСКА 0:1

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА?
 Рубен Пинто: Винаги ще поддържам ЦСКА, не съм виждал по-запалени почитатели
Рубен Пинто: Винаги ще поддържам ЦСКА, не съм виждал по-запалени почитатели

" Но трябваше да напусна "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР