С 0.69% поскъпнаха през юни цените на жилищата в Хонконг

...
С 0.69% поскъпнаха през юни цените на жилищата в Хонконг
Коментари Харесай

Силното търсене тласка цените нагоре

С 0.69% нарастнаха през юни цените на жилищата в Хонконг на месечна база. Независимо от подхванатите ограничения за изстудяване на пазара цената на квадратен метър жилищна повърхност се е повишила с рекордните 21.6% на годишна база, регистрират локални анализатори.

През месец май държавното управление на Хонконг разгласи 8-мия рунд от ограничения за изстудяване на пазара, който включва повишение условията при разпределяне на ипотечни заеми, само че заради дефицитът на парцели цените не престават да порастват. По-високият гербов налог също не оказва помощ за усмиряване на пазара.

С 15% ще нарастнат жилищата през идващите 30 месеца предвиждат анализатори, базирайки се на мощното търсене и лимитираното предложение. До края на годината стойностите ще се покачат с към 2%-3%, е мнението на Томас Лам, старши съветник в профилираната компания Knight Frank. Той предвижда и въвеждането на нови ограничения за изстудяване на пазара.

Броят на пустеещите парцели в Хонконг, в околните 3-4 години, ще нарасне до 98 000 единици, което ще е връх за последните 13 години. Именно тогава и цените ще стартират да спадат. Но това няма да стане преди 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР