РЗИ-Пловдив е уведомена за функционирането на 12 стаи за гости

...
РЗИ-Пловдив е уведомена за функционирането на 12 стаи за гости
Коментари Харесай

Нонсенс: РЗИ уведомени за 12 стаи за гости в хотел “Клепсидра“, въпреки че няма акт 16

РЗИ-Пловдив е известена за действието на 12 стаи за посетители в оповестения като хотел " Клепсидра ". Това излиза наяве от отговор на институцията до TrafficNews във връзка законността на действието на обекта за настаняване, поради че постройката няма акт 16 и се водят каузи за отхвърли и за озаконяване от РДНСК.

В уеб страниците за резервации, хотел " Клепсидра ", ситуиран на Сахат тепе, и по-точно на ул. Божидар Здравков " 9, се популяризира като настоящ обект, в който хората отсядат.



Хотелът обаче не просто няма акт 16, само че не попада и в регистъра на Министерство на туризма, където са разказани всички места за настаняване. Въпреки това, шефът Петър Георгиев посредством компанията " Пи Хотели " е подал документи към РЗИ за активност в постройката под формата на " 12 стаи за посетители ".

По-фрапантното е, че съгласно РЗИ няма никакъв проблем обектът да действа. Служители даже са били на инспекция в 12-те стаи и установяват липса на нарушавания. Това изрично се противпоставя на позицията на ДНСК, които настояват, че няма по какъв начин да действа обект с публично предопределение в постройката, която не е влезнала в употреба и надлежно не е получила документи за прилагане.

Ето и целия отговор на РЗИ:

В РЗИ- Пловдив няма постъпили сигнали за работата на обекта и формирани актове.

Във връзка с запитване " Законно ли действа хотел " Клепсидра "? Има ли всички документи за извършване на хотелиерска активност в него? " - според член 36. (1) от Закона за здравето всеки, който открие обект с публично предопределение, е задължен да уведоми за това съответната районна здравна ревизия по местонахождението на обекта не по-късно от деня на започване на активността , като показва адреса на обекта, типовете действия, които се правят в него, както и името и непрекъснатия адрес на лицето, което упражнява активността, а в случай че е търговец - показва ЕИК. В РЗИ- Пловдив е подадено Уведомление за разкриване на обект е публично предопределение с вх. № АУ-1552-586/04.11.2020 година от компания „ ПИ Хоте­ли " ЕООД - стаи за посетители - 12 броя.

В тази връзка е осъществена инспекция от чиновници на РЗИ- Пловдив и според Наредба № 9 от 21 март 2005 година за изискванията и реда за основаване и поддържане на обществен указател на обектите с публично предопределение, обектът (стаи за посетители - 12 броя) е вписан в Регистъра на РЗИ- Пловдив под № 16100125X9/12.01.2021 година

При осъществена инспекция от чиновници на РЗИ- Пловдив на 04.05.2022 година се устано­ви: 12- те стаи за посетители се намират в „ тяло А “ и „ тяло Б ", ситуирани на трети и четвърти етаж от постройката. Стаите са обзаведени съгласно нормативните условия. Всяка от стаите е с самостоятелен хигиеничен възел с обезпечена течаща топла и студена вода, самостоятелни средс­тва за персонална хигиена. В момента на инспекцията в стаите за посетители няма настанени посетите­ли.

Представя се контракт за наем сред компания „ Инвестпродукт “ ООД със седалище и адрес на ръководство: гр. Пловдив, ул. „ Цар Асен " № 8 посредством шефа му Петър Иванов Георгиев, в качеството на хазяин и компания „ ПИ хотели " ЕООД, предс­тавлявано от шефа си Петър Иванов Георгиев, в качеството си на наемател.

В „ тяло В " и „ тяло Г “ от постройката в стаите и коридорите очевидно се правят строи­телни действия.

Все още TrafficNews чака отговори от страна на Община Пловдив и Министерство на туризма.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР