РЗИ-Пазарджик се включва в четвъртия етап на Националната АНТИСПИН кампания

...
РЗИ-Пазарджик се включва в четвъртия етап на Националната АНТИСПИН кампания
Коментари Харесай

Раздават на плажове и басейни брошури за превенция на ХИВ

РЗИ-Пазарджик се включва в четвъртия стадий на Националната АНТИСПИН акция - 2023 година, оповестиха от ведомството. Инициативите в града и района стартират от през днешния ден и ще продължат до края на седмицата.

През целия интервал на акцията ще се раздават здравно-промотивни материали, в това число на плажове и басейни. Целият интервал е разгласен за Седмица за анонимно проучване за ХИВ/СПИН с бързи проби “ в РЗИ Пазарджик. От 9.00 ч. до 16.00 ч. всеки искащ, може да ревизира гратис своя ХИВ статус в лабораторията на здравната ревизия.

На 16 август инспектори от отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето “ взаимно с доброволци от Български юношески Червен кръст ще раздават здравно-информационни материали и презервативи в централна градска част на град Пазарджик.

На идващия ден екип на РЗИ-Пазарджик, включващ лаборант и инспектори от отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето “, ще изследват искащи консуматори от Центъра за настаняване от фамилен вид в град Брацигово. Ще бъде показана и презентация на тематика „ ХИВ/СПИН и по какъв начин да се предпазим “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР