РЗИ-Пазарджик провежда от днес информационна кампания сред младите хора, включваща

...
РЗИ-Пазарджик провежда от днес информационна кампания сред младите хора, включваща
Коментари Харесай

Тестват безплатно за ХИВ в навечерието на Свети Валентин

РЗИ-Пазарджик организира от през днешния ден осведомителна акция измежду младежите, включваща образования,  видеопокази, разпределяне на валентинки и брошури. В седмицата от 12 до 16 февруари всеки би могъл да изследва изцяло анонимно и гратис с бързи проби своя ХИВ-статус в лабораторията на РЗИ /ет.3/. Повод за осъществяване на акцията е 14 февруари - Денят на влюбените.

На 13 февруари специалисти от РЗИ ще дискутират с възпитаници от СУ «Г. Брегов» в Пазарджик темата за злоупотребата с алкохол и рисковото полово държание.

Денят на влюбените 14 февруари ще бъде маркиран със взаимна осведомителна акция сред РЗИ и младежите от БЧК. В центъра на  Пазарджик ще се раздават валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи. За същия ден е планувано образование на възпитаници от ПГХХТ гр. Пазарджик и проявление на филма  „ Какво знаем/не знаем за пубертета “.

През целия интервал на акцията специалисти по профилактика на заболяванията и промоция на здравето ще дават на учебните заведения, Неправителствени организации и здравните посредници в региона осведомителни материали за повишение информираността на младежите за ХИВ/СПИН.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР