Рязкото нарастване на респираторните заболявания в Китай не е толкова

...
Рязкото нарастване на респираторните заболявания в Китай не е толкова
Коментари Харесай

СЗО: Ръстът на респираторните заболявания в Китай не е толкова висок, колкото преди пандемията

Рязкото повишаване на респираторните болести в Китай не е толкоз огромно, колкото в интервала преди пандемията от КОВИД-19, съобщи представител на Световната здравна организация (СЗО), като повтори, че не е имало нови или необикновени патогени при последните случаи, съобщи Ройтерс.

Мария Ван Керхов, изпълняваща длъжността шеф на отдела на СЗО за подготвеност и предварителна защита на епидемии и пандемии, съобщи, че нарастването, наподобява, се дължи на повишаване на броя на децата, които са се заразили с патогени, които са избягвали през двете години на рестриктивните мерки поради коронавирус.

" Поискахме сравненията с интервала преди пандемията. И вълните, които се следят в този момент, пикът не е толкоз висок, колкото този, който са видели през 2018-2019 година ", сподели Ван Керхов пред здравната медия СТАТ (STAT) в изявление в петък. " Това не е индикация за нов патоген. Това се очакваше. То е същото, с което се оправиха множеството страни преди година или две ", добави тя.

Говорителят на Националната здравна комисия на Китай Ми Фън съобщи през вчерашния ден, че внезапното нарастване на острите респираторни болести е обвързвано с едновременното разпространяване на няколко типа патогени, измежду които преобладаващ е грипът.

Рязкото повишаване на броя на заболелите стана световен проблем предходната седмица, когато СЗО изиска от Китай повече информация, базирайки се на
отчет на Програмата за наблюдаване на нововъзникващи заболявания за скупчвания на недиагностицирана пневмония при деца. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР