Закъсненията на доставките на Boeing отново прекъсват полетите на Ryanair

...
Ryanair обяви съкращения на зимния си график поради закъснения в
Коментари Харесай

Ryanair обяви съкращения на зимния си график поради закъснения в доставката на самолети Boeing, но най-голямата авиокомпания в Европа по брой пътници заяви, че прогнозата за трафика за цялата година не е засегната „все още“.

Ryanair (RYAAY) заяви в изявление от четвъртък че е очаквало да получи доставка на 27 самолета между септември и декември.

 Самолет Boeing 737 Ryanair излита от летище Леонардо да Винчи във Фиумичино, Италия на 11 октомври 2021 г. class= Самолет Boeing 737 Ryanair излита от летище Леонардо да Винчи във Фиумичино, Италия на 11 октомври 2021 г. Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio/Getty Images

Но поради забавяне на производството в съоръжението Spirit Fuselage в Уичита, Канзас, съчетано с ремонта и забавянето на доставката на Boeing в Сиатъл, сега Ryanair очаква да получи само 14 самолета през тримесечния период.

Отмяната на полети ще влезе в сила от края на октомври и ще бъде съобщена на всички засегнати пътници по имейл през следващите дни, каза авиокомпанията.

„На тази ранна дата не очакваме тези забавяния на доставките да повлияят съществено на целта ни за трафик за цялата година от 183,5 милиона [пътници]“, каза главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри.

„Но ако закъсненията се влошат или продължат още в периода от януари до март 2024 г., може да се наложи да преразгледаме тази цифра и евентуално да я коригираме леко надолу.“

Бюджетната авиокомпания каза, че съкращенията ще засегнат летището Charleroi в Белгия, Дъблин в Ирландия и италианските летища, включително Бергамо, Неапол и Пиза. Намаления ще има и на летището East Midlands в Обединеното кралство, Порто в Португалия и Кьолн, Германия, се казва в съобщението.

Ryanair очакваше доставка на 57 самолета Boeing между септември 2023 г. и май 2024 г.

„Ryanair работи с Boeing, за да се опита да ускори доставките през периода от януари до май 2024 г., така че да може да влезе в пиковия сезон на пътувания през лятото на 2024 г. с всички 57 доставки на нови самолети Boeing, както се очаква“, се казва в изявлението на авиокомпанията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР