Рядко се среща някой от по-малко населено място да отиде

...
Рядко се среща някой от по-малко населено място да отиде
Коментари Харесай

Мечтата на Виктор Марков е да работи за развитието на родния си град

Рядко се среща някой от по-малко обитаемо място да отиде да учи в огромен град и да мечтае да се завърне. Виктор Марков е роден през 2002 година. Завършва тревненската гимназия по изкуствата и в този момент е студент в специалността „ Ландшафтна архитектура и ландшафтно обмисляне “ в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Мечтата му е да се завърне в родния си град Габрово, откакто приключи образованието си, и да даде своя принос за неговото развиване.

Виктор е уверен, че има всички запаси, с цел да го направи. Младежът е част от група студенти, които дружно с ръководителя на специалността Младен Танов, посети музей „ Етър “.



„ Изключително доста се гордея с моето родословие. Мечтата ми е, когато завърша образованието си в Университета, да се завърна в родния си град и да подкрепя развиването му с каквото мога. Имам опцията да го направя, въпреки към момента да не съм напълно наясно с доста неща. Радвам се, че с моите сътрудници посетихме музей „ Етър “, посредством който да представим Габрово, че съумяха да видят какъв брой прекрасен и зелен е града ни. Ние сме запазили доста обичаи и можем да ги покажем. “

Виктор е трето потомство габровец. Предците му живеят в Бургас, Павликени, Русе, София. Още като доста малко дете той усеща обвързаност към родния си град.

„ Изключително доста не желаех да напущам Габрово. Казах си, че някой ден, каквото и да става, ще се завърна и ще върша нещата, които желая тук. Ако ги има, ще ги доразвия, в случай че ги няма – ще ги въведа. Това е моя цел. Не знам странна ли е, има хора, които не я одобряват. “

Виктор разсъждава дълго, само че на 15 години – през 2017, формулира за себе си тази цел – да се завърне и да работи за Габрово. В Университета среща младежи, които не са чували за този град, по тази причина прави всичко допустимо да опише за най-хубавото, което може да се види и преживее в него. И неслучайно след време среща други млади габровци, които учат в столицата, само че имат предпочитание да продължат развиването си в Габрово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР