Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново

...
Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново
Коментари Харесай

След първата хапка изригнах от удоволствие – кексът „Вулкан“ определено ме впечатли

Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново в метода си на подготвяне. Ако си мислите, че сте опитвали всичко, то хвърлете взор на този неповторим кекс Вулкан. Характерното при него е, че се пече дружно с крема, а резултатът е същински гърмеж от усети!
Нужните ви артикули:
Яйца – 4 броя + 1 бр.
Прясно мляко – 150 мл
Растително масло – 75 мл
Захар – 120 гр. + 100 гр.
Бакпулвер – 1 отново. (10 гр.)
Сол – 1 щипка
Ванилова захар – 2 отново.
Брашно – 300-350 гр.
Прясно мляко – 600 мл
Нишесте – 60 гр.
Масло – 50 гр.

Приготвяне:
Започнете с крема. В подобаваща касерола счупете 1 яйце, прибавете в него 100 гр. захар и 1 отново.ванилова захар, и разбъркайте добре. Налейте 600 мл леко затоплено мляко и още веднъж разбъркайте. Добавете нишестето и бъркайте до гладка примес без бучки. Сложете съда на муден огън и бъркайте, до момента в който кремът се сгъсти и стартира да пуска мехури. Дръпнете от котлона, прибавете мекото масло, разбъркайте, до момента в който се разтопи, и покрийте с транспарантно фолио, тъй че да допира повърхността на крема, с цел да не хване коричка.

Пригответе кексовото тесто: Разбийте 4 яйца със 120 гр. захар. Добавете олиото, 150 мл леко загрято прясно мляко, пакетче ванилия и започнете да добавяте последователно брашното, пресято с бакпулвера. Може да не се наложи да добавяте цялото количество брашно, зависи от размера на яйцата, които сте употребявали. Тестото би трябвало да е с гъстотата на кексовото.
Пригответе подобаваща форма за печене (диаметър 22-23 см). Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с олио. Прехвърлете вътре кексовото тесто.
След това с черпак изсипете крема в средата на формата, без да го разнасяте – той самичък ще потъне в тестото. Сложете формата в авансово загрята на 170 градуса фурна и печете до подготвеност на кексовото тесто.

Готовия сладкиш украсете по избор, откакто се охлади – може да поръсите единствено с пудра захар или да извършите мрежа от разтопен шоколад – изборът е ваш!
Да ви е доста сладко!

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР