Рядък розов диамант беше продаден в Хонконг на търг за

...
Рядък розов диамант беше продаден в Хонконг на търг за
Коментари Харесай

Продадоха рядък розов диамант за 58 милиона долара

Рядък розов елмаз беше продаден в Хонконг на търг за близо $58 милиона, заяви аукционната къща Sotheby`s.

11,15-каратовата розова звезда на Williamson доближи в петък 453,2 милиона хонконгски $ ($57,7 милиона), втората най-висока цена, платена на търг за украшение, добави Sotheby`s. Печелившата оферта, препоръчана от неизвестен покупател от Съединени американски щати, бе над два пъти над прогнозната продажна цена от 21 милиона $.

Камъкът беше вторият по величина розов елмаз, продаден на търг. Розовите диаманти са най-редките от скъпоценните камъни и най-търсените на международния пазар. Световният връх за розов елмаз беше подложен през 2017 година, когато камък, прочут като CTF Pink Star, беше продаден в Хонконг за 71,2 милиона $.

Разпродажбата в петък „ освен свидетелства за устойчивото търсене на висококачествени диаманти в Азия, само че и засиленото осъзнаване на огромния дефицит на розови диаманти “, сподели Вънхао Ю, началник на отдела за бижута и часовници в Sotheby`s Asia. Според Тобиас Корминд, ръководещ шеф на английската компания за търговия с бижута 77 Diamonds, продажбата е потвърдила, че висококачествените диаманти към момента могат да реализират високи цени в една разтърсена стопанска система. „ Твърдите активи като диаманти от международна класа имат история на положително показване даже във времена на неустойчивост “, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР