Рядък разказ от първо лице публикува британският „Гардиън“. Изданието разговаря

...
Рядък разказ от първо лице публикува британският „Гардиън“. Изданието разговаря
Коментари Харесай

Руски войник направи шокиращи признания за войната в Украйна

Рядък роман от първо лице разгласява английският „ Гардиън “. Изданието беседва с съветски боец, който е попаднал в плен на украинските сили. Антон, което не е същинското му име, споделя, че младите момчета били изпратени на фронта без никакво военно образование, съобщи bTV.

21-годишният Антон постъпил в армията в края на предходната година. Малко по-късно неговият взвод бил изпратен в Крим, където трябвало да вземе присъединяване в „ едноседмично образование “. По това време Антон нямал безусловно никаква военна подготовка. Седмиците се изнизвали една след друга и Антон почнал да се чуди дали няма да ги изпратят на война. „ Повечето по-млади момчета изобщо не можеха да си показват, че ще водиме война. Казаха ни в последния миг – предходната вечер преди нашествието “, спомня си момчето.

„ Не беше почтено съветските управляващи да ни изпратят в Украйна тотално неподготвени “, споделя той. Малко след началото на нашествието Антон бил хванат от украинските сили покрай Миколаив на 2 март дружно с петима други бойци. Той бил отведен на загадка локация с качулка на главата. Така Антон прекарва 45 дни в плен на съперниците.

„ Първоначално е доста ужасно. Подскачаш при най-малките шумове. Всеки ден се надяваш, че няма да ти бъде финален и няма да те убият “, споделя Антон. Той отхвърля да е бил физически измъчван от украинците, само че те ползвали психически тактики върху руснаците. „ Постоянно ни обясняваха, че с Русия е свършено, че принадлежим към най-долната част на обществото. Постоянно ни заплашваха, че ще спрат храната ни “, споделя Антон. „ В множеството дни просто гледахме четирите стени към нас “, споделя боецът.

В началото на април Антон бил сменен за украински бойци. „ Военните незабавно ме извикаха на разпит. Искаха да схванат дали могат да ми имат доверие. Първоначално блокирах всичките си страсти. Но в този момент, откакто мина време – не мога да дремя, сънувам ужасни сънища. Качих и доста килограми “, споделя той. Според съветските разпореждания Антон би трябвало да се върне на работа в армията откакто се възвърне от бойните си рани. „ Просто желая да се прибера вкъщи. Това е “, споделя той и търси метод да избяга от армията вечно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР