Рядък и много скъп спортен автомобил Lamborghini Aventador беше открит

...
Рядък и много скъп спортен автомобил Lamborghini Aventador беше открит
Коментари Харесай

Откриха случайно в джунглa изоставен рядък и скъп модел Lamborghini

Рядък и доста безценен състезателен автомобил Lamborghini Aventador беше открит измежду дърветата в джунглите на Мианмар. Това написа английското издание The Sun.

" Ценният и извънредно необичаен модел спортна кола е открит зарязан надълбоко в азиатските тропически гори ", написа изданието. Автомобилът е бил затрупан с прахуляк, със счупено предно стъкло и попаднали от него парчета в купето.

Собственикът на спортния супер безценен автомобил към този момент не е открит. Автолюбителите са озадачени от положението на свръх първокласния автомобил, както и от изоставянето му.

Моделът Lamborghini Aventador LP750-4 SV е създаден единствено в 600 екземпляра. Приблизителната му цена е към 300 хиляди паунда.

Британското издание допуска, че скъпата " находка " би могла да принадлежи единствено на някой от членовете на едно от четирите най-богати фамилии в Мианмар. Но пък за тези семейства се счита, че образуват незаконна група, занимаваща се с онлайн измами и трафик на опиати. Мианмар е втората страна в света след Афганистан по размер на противозаконен трафик на опиат.

Миналата година именитият суперавтомобил Lamborghini Countach LP500S от 1982 година беше пуснат за продажба в Съединените щати за 695 хиляди $, написа money.bg. През 2000 година Lamborghini с пробег 66 198 км на километража попада във Franco " s European Sports Cars в Калифорния, където суперавтомобилът е прекарал 21 години, когато притежателят на автосервиза умира.

Автомобилът, който участва на автомобилното ревю в Женева през 1982 година, е бил едно от първите пет копия на версията LP500S с мотор V12, повишен до 4,8 литра - това се потвърждава от рядката табелка с надпис 5S.

Екземплярът е намерил първия си притежател в Италия, който скоро транспортира суперколата до Германия и по-късно до Съединени американски щати. Вече тук, в Съединените щати, през 1985 година, извънредният Countach LP500S е закупен от Карлос Кавазо, китарист на метъл групата Quiet Riot, известна през 80-те години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР