Русофилското войнство в страната дълги години си знаеше – с

...
Русофилското войнство в страната дълги години си знаеше – с
Коментари Харесай

Паници за соц носталгици

Русофилското войнство в страната дълги години си знаеше – с края на лятото идва и съборът на язовир " Копринка ". И по този начин шестнайсет следващи години. Да, но корона вирусът наложи тригодишна пауза на разветите червени флагове и евтините кебапчета. Сърце русофилско обаче не трае, време е за събор!
 
Този път местоположението е заменена, купонът няма да е на паметния язовир " Копринка ". Речите, знаменцата и кебапчетата, ведно с носталгиците по соц времената, се местят в местността " Паниците ", край Калофер. Формалният мотив е честване на 145-тата годишнина от Шипченската епопея.
Събитието ще се организира на 25 септември, а уредниците от Национално придвижване " Русофили " дават обещание " богата литературно-музикална стратегия ". Дали тя ще включва и приветствен адрес от името на президента Румен Радев, това към този момент остава мистерия.
 
Нека си напомним по какъв начин през 2019 година президентът изпрати пламенни слова, с които да засвидетелства благи очи пред най-твърдия си електорат, събрал се край водите на " Копринка ": " Връзките сред двата народа имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и фантазията за независимост. Тук се поддържат освен традициите на другарството и съдействието, само че на първо място се построява мост към бъдещето ".
 
Съвсем почтено си го е споделил господин президентът, в неговите очи бъдещето на България продължава да е директно обвързвано с Русия. Нищо, че сме страна-членка на Европейски Съюз и НАТО, тия неща кой въобще ги гледа! Важното е да се съблюдава линията, заложена от партията-майка. Да не забравяме, че идват избори, ръководителят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов, против който в Специализирания углавен съд има импортиран обвинителен акт за шпионаж, ще се явява на парламентарния избор. Партията " Русофили за възобновление на Отечеството " е записала листата си за 25-ти МИР – София.
 
Много " възраждания " й се събраха на тази страна, все по-често си задавам въпроса – а европейската ни принадлежност кой ще възроди?
 
Източник: в. " Стършел "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР