Русофилите в България имат и стратегическо значение. Ние, Русия и

...
Русофилите в България имат и стратегическо значение. Ние, Русия и
Коментари Харесай

Цитат на деня: Добрите отношения между България и Русия ще спасят православната цивилизация

" Русофилите в България имат и стратегическо значение. Ние, Русия и България, сме сред чука и наковалнята. На Запад се построява тоталитарно общество, което към този момент не поддържа християнските полезности. От изток настъпват радикалният ислям и тероризмът. Добрите връзки сред нашите две страни - независими, само че единни, са късмет за спасението на православната цивилизация. В противоположен случай има огромна заплаха след 50 години за България да се приказва единствено в учебниците. "

Това споделя в изявление за " 24 часа " депутатът от комунистическата партия на Руската федерация в Държавната дума на Русия Сергей Гаврилов. В България той е бил посетител на Общото заседание на Национално придвижване " Русофили ". Ето още цитати от изявлението:

" Много е рисково, когато под права на индивида се схващат тоталитаризмът и глобализмът. Такова придвижване няма в Източна Европа и славянския свят. България е самостоятелна страна и ние имаме интерес това да е по този начин Това ѝ разрешава и да запази равноправието. Българите сте наш приятелски народ, в това няма подозрение. И глобите против Русия са нездравословни и за България. "

" Ръководството на България е насила да замрази икономическите връзки с Русия, само че ние сме свързани с обща просвета, с езика, вярата, индустрията, превоза. И Българска социалистическа партия, и ГЕРБ, и патриотите осъзнават, че връзките с нас са в полза на българския народ, и гражданското общество ги поддържа. "

" Ако се оправим с тероризма в Близкия изток, ще спасим християнството, само че това не може да стане единствено с оръжие. "

" Защото американците желаят да водят война с руснаците до последния българин. (Перифраза на известния афоризъм " Америка ще води война с Европа до последния европеец " - бел. авт.). Съвременната история демонстрира, че с пари могат да се купуват държавни елити. А русофобията не е присъща за българите. В Русия пък българофобия няма. Тя е 0%. ", дава отговор Гаврилов на въпроса " Защо антируската агитация е толкоз мощна в България, в случай, че 75% от хората се дефинират като русофили? "

" След разпада на Съюз на съветските социалистически републики страните в Европейски Съюз и Съединени американски щати разделиха България и Русия. Създават ерес, Европа е разграничена на две елементи по оста от Прибалтика до Черно море, с цел да се отделят старите европейски страни от Русия. Този кулоар се държи под американски надзор посредством Полша и пречи на разговора сред славянските страни, които имат обща просвета. "

" България и Русия са естествени сътрудници - геополитически, по линия на религията, на културата. Ако ръководителите на България проявят темперамент, това ще се промени. Но в този момент, за жалост, имаме по-добри контакти с Турция, в сравнение с с България, а сме воювали с тях във времето обратно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР