Руснаците в Белград отбелязват и изключителна изборна активност – в

...
Руснаците в Белград отбелязват и изключителна изборна активност – в
Коментари Харесай

Сръбските власти с ответен удар срещу руските имигранти

Руснаците в Белград означават и изключителна изборна интензивност – в сръбската столица са дали своят вот над 4 700 души, множеството от тях участвайки в протестната акция „ По пладне против Путин ”.

Всичко това не зарадва ръководещите в Сърбия, известни със благосклонностите си към съветския президент. Позовавайки се на източници, близки до сръбските управляващи, прокремълският канал RT заяви, че специфичните служби на Белград възнамеряват огромно експулсиране на съветски преселници от страната.

Една от аргументите е ниският избирателен резултат на Владимир Путин, само че има и друга – през декември 2023 година съветските емигранти в Сърбия участваха всеобщо в митингите против резултатите от парламентарните избори в Белград. В резултат на митингите сръбската съпротива си извоюва още един избор. Твърди се, че съветските преселници са блокирали работата на сръбските управнически структури. Сега специфичните служби на Сърбия се готвят да изправят такива хора пред правораздаването, твърди RT.

Сръбският президент Александър Вучич явно не споделя протестните настроения на руснаците в Сърбия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР