Руснаците притежават криптовалути на стойност над 16,5 трлн. рубли (214

...
Руснаците притежават криптовалути на стойност над 16,5 трлн. рубли (214
Коментари Харесай

Забрана или регулация? Русия се чуди какво да прави с криптовалутите

Руснаците имат криптовалути на стойност над 16,5 трлн. рубли (214 милиарда долара) излиза наяве от оценка на пазара, която Кремъл и държавните чиновници употребяват, с цел да изработят проект за контролиране на промишлеността, предава Блумбърг.

Тази сума се равнява на към 12% от общата стойност на пазара на криптовалути и на една трета от пазарната капитализация на водещият съветски показател на фондовите тържища. Това изяснява за какво държавното управление може да избра да контролира бранша, в сравнение с да наложи цялостна възбрана на търговията с крипто активи.

Оценката е изчислена на база на разбор на IP адресите на най-големите консуматори на крипто борса, както и друга информация, описват осведомени източници, работещи по предложенията за нова регулация.

Заради децентрализирания темперамент на вложенията в крипто обаче е мъчно да се даде точна оценка на това какъв брой цифрови активи имат руснаците. През декември ръководителят на комисията по финансови пазари в долната камара на долната камара на Държавната Дума, Анатолий Аксаков съобщи, че руснаците имат криптовалути на стойност 5 трлн. рубли.

Други пък считат, че оценката от 16,5 трлн. рубли (214 милиарда долара) е ниска, защото някои търговци на критповалути прикриват дейностите си посредством виртуални частни мрежи. След скорошният спад на крипто пазара, общата му стойност се прави оценка на 1,75 трлн. $.  

Тези статистики разкриват процъфтяващия пазар на криптовалути в третия по величина състезател в света по рандеман на биткойни след Съединените щати и Казахстан.

Според данни на основаната в Сингапур компания TripleA повече от 17 млн. руснаци, или към 12% от популацията на страната, имат криптовалути.

Забрана или регулация?

Руското държавно управление и централната банка на страната са на противоположни позиции по отношение на бъдещето на криптовалутите в Русия. По тази причина президентът Владимир Путин прикани управляващите да намерят регулаторен компромис.

Миналия месец Руската централна банка предложи да се забрани потреблението и „ копаенето “ на криптовалути на съветска територия, изтъквайки заканите за финансовата непоклатимост.

Междувременно държавното управление обмисля набор от правила, които включват ограничение на търговията единствено до съветски банки, опростяване на процеса на блокиране на задгранични уеб сайтове за продан на криптовалута и даване на достъп на задгранични жители до законни локални тържища, написа държавния вестник „ Российская газета “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР