Руснаците отиват към урните в неделя, за да гласуват и

...
Руснаците отиват към урните в неделя, за да гласуват и
Коментари Харесай

След лято на арести и протести - руснаците избират местни и регионални представители

Руснаците отиват към урните в неделя, с цел да гласоподават и изберат свои локални и районни представители. Ето пет неща, на които би трябвало да обърнете внимание на тези избори в 85-те района на страната, написа Агенция Франс Прес.

Представянето на прокремълския лагер

Шестнадесет съветски района избират своите губернатори. Местните депутати ще бъдат определени в 13 района, в това число и на украинския полуостров Крим, анексиран през 2014 година

Руските гласоподаватели, наранени от възходяща беднотия и спорна пенсионна промяна, са подготвени да санкционират представителите на ръководещата партия „ Обединена Русия “ съгласно последните локални изследвания.

Много претенденти, които са настроени прокремълски, вземат участие като самостоятелни в опит да се дистанцират от „ Обединена Русия “. Такъв е казусът на шест от 16-те проправителствени претенденти за власт, които желаят да бъдат определени или избрани отново за шефове.

Според политическите анализатори тези избори ще бъдат тест за способността на управляващите да активизират гласоподавателите след рухването на известността на Владимир Путин и „ Обединена Русия “.

Втори кръгове?

Дори и със спад в известността, ръководещата партия остава в огромна степен любимец. Радва се на поддръжката на публичните медии, държавния уред и многото трудности, които се слагат на пътя на опозицията.

Но не е изключено някои прокремълски претенденти да не бъдат определени на първия тур, което би било същински неуспех за властта.

През 2018 година, по време на предходните районни избори, бе нужен втори тур в четири района. В Далечния Изток, на територията на Приморие, обвиняванията за нередности в интерес на прокремълския претендент даже принудиха управляващите да проведат нови избори. Прецедент невъобразим до тогава.

„ Гласувайте интелигентно “

Изборите за Народното събрание в Москва ще тестват способността на главния съперник на Кремъл Алексей Навални да активизира опозицията преди парламентарните избори през 2021 година Той прикани гласоподавателите да „ гласоподават интелигентно “.

След изключването на претендентите на опозицията, последвалите митинги и репресиите, Алексей Навални прикани московчани да поддържат тези, които имат най-хубавия късмет да победят претендентите на Кремъл.

Повечето от тях са комунисти. Той прикани хората и в други градове да създадат същото. За да насърчи руснаците да следват тези рекомендации, неговият екип разгласява в последните дни ежедневни следствия, обвиняващи висши чиновници в корупция.

Санкт Петербург

Действащият губернатор Александър Беглов, непосредствен до Владимир Путин, би трябвало да завоюва без усложнения при липса на действителна конкуренция.

Единственият му мощен конкурент, шефът и претендентът на Комунистическата партия Владимир Бортко, ненадейно отдръпна кандидатурата си предходната седмица, а двамата останали претенденти не би трябвало да го засенчат.

Но степента на неговата победа остава несигурна и опозицията твърди, че управляващите се приготвят да фалшифицират вота. Независимият вестник " Новая газета " заяви, че виновните за изборите са инструктирани да прибавят бюлетини към урните " в последния миг ".

област Хабаровск

В района на Хабаровск (Далечния Изток) в неделя ще се проведат няколко избори: избори на районния парламент, за кметове и за общински парламенти.

През 2018 година изборът на локален шеф провокира голяма изненада: Сергей Фургал, от националистическа партия на ЛДПР (Либералнодемократическата партия на Русия), бе определен за губернатор със 70 % от гласовете пред Вячеслав Шпорт, подкрепян от Кремъл.

Сергей Фургал стана известен губернатор, трупайки почитатели в обществените мрежи. Ще може ли ЛДПР да повтори този триумф? Много хора в района са подготвени да поддържат тази партия, която в този момент свързват с техния губернатор, а не с ултранационалистическия водач Владимир Жириновски. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР