Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обяви експулсирането на

...
Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обяви експулсирането на
Коментари Харесай

Reuters: Обединеното кралство ще изгони руския военен аташе

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство разгласи експулсирането на съветския боен аташе от страната, оповестява.

Англия ще изгони съветския аташе по защитата, ще отстрани дипломатическия статут на някои парцели и ще ограничи продължителността на съветските дипломатически визи в отговор на това, което вътрешният министър Джеймс Клевърли назова " злонамерена активност " на Москва.

Обръщайки се към Народното събрание, Клевърли сподели, че Англия към този момент е „ извънредно предизвикателна работна среда за съветските разследващи служби “, само че ограниченията ще „ служат единствено за подсилване на нашата резистентност против съветската опасност “.

Англия вкара няколко талази от наказания против съветски компании и физически лица, откогато Москва стартира пълномащабната си инвазия в Украйна, а Клевърли сподели, че държавното управление на консерваторите няма да се откачи в поддръжката си за Киев.

„ Ще изгоним съветския аташе по защитата, който е недеклариран офицер от военното разузнаване “, сподели Клевърли.

„ Ние ще премахнем статута на дипломатически пространства от няколко свързани с Русия парцели в Обединеното кралство. Налагаме нови ограничавания за съветските дипломатически визи, в това число ограничение на продължителността на времето, което съветските дипломати могат да прекарат в Обединеното кралство. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР