Руснаците не искат продължителна кървава война. Не можем да сравняваме

...
Руснаците не искат продължителна кървава война. Не можем да сравняваме
Коментари Харесай

Дойче веле: Путин разчита на дипломатическа подкрепа от Китай, но в момента е сам

Руснаците не желаят продължителна кървава война. Не можем да съпоставяме обстановката с 2014г., когато всичко се разви доста бързо и без особени вреди и жертви. Русия желае блицкриг, само че има възможност да се получи нещо друго. Това сподели Константин декор Егерт, коментатор за Дойче веле, в предаването " В развитие” с водещ Делян Петришки.

Нямаме по какъв начин да имаме надеждна информация по отношение на публичното мнение в Русия по отношение на нахлуването в Украйна, тъй като там медиите са държавно спонсорирани, а публично поддръжката за Путин е към 75%. Много евентуално е обаче настройките да са доста по-различни, тъй като руснаците не споделят истината по време на сходни социологически допитвания, сподели събеседникът.

Вероятно публичното мнение в Русия ще се промени и то в отрицателно отношение. Все повече и повече хора ще стартират да осъзнават, че Русия е в доста неприятно положение, само че ще отнеме време.

Според него съветската войска към този момент е свалила огромна част от украйнската авиация и е извадила от строя противовъздушната й защита, само че не би трябвало да се не помни, че Украйна е една от най-големите страни в Европа.

При една инвазия в Украйна би било извънредно мъчно да се ръководи такава голяма страна и да се изхранва популацията, тъй че има големи опасности за Владимир Путин. Трудностите не произтичат от това той да разгласи победа в този момент, а по-скоро да удържи успеха си поради идните наказания от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, които ще бъдат доста съществени.

Путин не се опасява от глобите, това е пределно ясно. Изглежда не се опасява от никого, поради неговите изказвания. Путин явно разчита на държавните запаси, сега те са към 650 милиарда $. Но не съм сигурен, че бюрократите и олигарсите в Русия , даже огромна част от антуража на Путин, имат същите настройки. Но даже да се опасяват от глобите, не биха могли да кажат нищо по въпроса.

" Русия желае блицкриг, само че има възможност да се получи нещо друго. В момента главното оръжие на Путин е неговата непрeдвидимост”, сподели Егерт.

Русия разчита да си партнира с Китай, само че не съм сигурен, че Китай ще желае да взе участие във война. Путин може да разчита на дипломатическа поддръжка от Китай, само че съветският държавен глава е самичък в тази обстановка, акцентира събеседникът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР