Руснаците, на които им е забранено да пътуват в чужбина,

...
Руснаците, на които им е забранено да пътуват в чужбина,
Коментари Харесай

Дадоха 5 дни срок на руснаците със забрана да излизат в чужбина да върнат паспортите си

Руснаците, на които им е неразрешено да пътуват в чужбина, ще би трябвало да предадат паспортите си на управляващите в границите на пет дни, откакто бъдат известени, съгласно държавен декрет, който влиза в действие от през днешния ден, оповестява Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според съветския закон управляващите могат да наложат възбрана за пътешестване на наборници, чиновници на Федералната работа за сигурност (ФСБ), наказани или хора, които имат достъп до държавни секрети или " информация от изключително значение ", наред с други.

Върнатият паспорт ще бъде съхраняван от органите, които са го издали, като органите на вътрешното министерство или на външното министерство.

След отпадане на възбраната за пътешестване, паспортът може да бъде върнат след попълване на заявление, според държавното разпореждане.

Лицата, чието право на пътешестване е краткотрайно лимитирано на съображение наборна военна или различна гражданска работа, ще би трябвало в допълнение да показват военна брошура с доказателство за отбита работа, се споделя в решението.

През март Financial Times заяви, цитирайки неназовани източници, близки до въпроса, че съветските служби за сигурност конфискуват паспортите на висши чиновници и ръководители на държавни компании, с цел да предотвратят задгранични пътувания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР