Руснаците гласуват днес на избори, които ще определят както нови

...
Руснаците гласуват днес на избори, които ще определят както нови
Коментари Харесай

Русия провежда единни избори за депутати в Думата и регионални и местни лидери

Руснаците гласоподават през днешния ден на избори, които ще дефинират както нови депутати в Държавната дума, по този начин и заемащите постове в районни и локални органи на властта, предадоха ТАСС и Ройтерс.

На изборите ще бъдат избрани новите депутати от четири едномандатни окръга, ръководители на 18 от общо 85-те субекта на Руската федерация, кметове на градове и депутати от законодателните органи на 11 района. Ръководителите на Ненецкия и Хантимансийския самостоятелни окръзи ще бъдат избрани от депутатите от районните парламенти.

Гласуването в част от районите към този момент стартира. Общо претендентите са към 171 000, от които над 130 000 съставляват разнообразни партии и придвижвания, а останалите са самостоятелни.

Централната изборна комисия одобри съществени ограничения за епидемиологична отбрана на над 56 000 изборните секции. Провежда се наложителна стерилизация на пространствата за гласоподаване, температурата на гласоподавателите се ревизира на влизане и всеки от тях, както и членовете на комисиите, получават персонални средства за отбрана, отбелязва ТАСС.

Изборите ще бъдат следени зорко за признаци за неодобрение от ръководещата партия "Единна Русия " след хипотетичното отравяне на рецензия на Кремъл Алексей Навални, отбелязва Ройтерс. 44-годишният опозиционен водач се надяваше да отслаби контрола на партията върху властта, преди да се почувстват тежко болен. Според Германия и негови съдружници това е било опит за премахването му.

Партията "Единна Русия ", която поддържа президента Владимир Путин, играе водеща роля в районната политика, само че изборите се организират в миг на засилено неодобрение от годините на рухване на заплатите и тактиката на държавното управление за битка с пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР