Руснаци излязоха на протест пред Руския културно-информационен център в столицата

...
Руснаци излязоха на протест пред Руския културно-информационен център в столицата
Коментари Харесай

Руснаци на протест в София: Ние сме против войната, обичаме Украйна

Руснаци излязоха на митинг пред Руския културно-информационен център в столицата против нападателната политика на президента Владимир Путин по отношение на Украйна.

Няколко десетки руснаци, живеещи в България, взеха решение да изразят своето противоречие с войната на Путин против Украйна. Повечето от тях носеха саморъчно направени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто. На тях те бяха написали: „ Аз съм рускиня и съм срещу Путин. Не оставайте безразлични! “, „ Аз съм от Русия. Аз съм срещу Путин. Аз съм срещу войната. Обичам Украйна “, „ Не на войната “ на британски и съветски език и други

Александър Стоцки от Москва е пристигнал на митинга, с цел да поддържа Украйна, която за него е самостоятелна страна.

„ Обявявам се против нападателните дейности на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм против войната, тъй като това е срещу моите морални правила “, сподели Сашо.

Той съобщи, че има доста другари в Украйна, както множеството елементарни руснаци.



„ За мен протичащото се там е прям срам. Действията против Украйна не могат да се опишат. Бях покъртен, когато всичко това стартира. Не можех да допускам “, показа Александър Стоцки.

Той остро разкритикува потушаването на мирните митинги в Москва и други съветски градове против военните дейности. Стоцки не може да повярва, че апелите „ Не на войната “ сега се преследват и жигосват като екстремистки в Русия.

„ Когато виждам служител на реда, който се пробва да изтрие надписа „ Не на войната “, това е илюстрация на отвратителния темперамент на съществуващия режим в Русия “, сподели протестиращият.

Той е признателен, че в Русия въпреки всичко има съответни хора, които са чули апела на украинския президент Володимир Зеленски да излязат на улицата и да стачкуват против войната. „ Огромен брой руснаци излизат на улиците, макар натиска, репресиите и арестите на хора от най-различни възрасти. Хората са излезли на кротичък митинг, с цел да изразят своето мнение и да поддържат Украйна и украинците “, съобщи Александър Стоцки.

Протестът е проведен от придвижването „ За свободна Русия “. То беше учредено през февруари от пребиваващи в България руснаци, които се афишират срещу политиката на Кремъл.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР