Руснакът Даниил Медведев записа 17-та поредна победа в Тура, след

...
Руснакът Даниил Медведев записа 17-та поредна победа в Тура, след
Коментари Харесай

Медведев надви Зверев в гладиаторски мач на Индиън Уелс

Руснакът Даниил Медведев записа 17-та поредна победа в Тура, откакто надделя Александър Зверев от Германия с 6-7(5), 7-6(5), 7-5 в маратонски мач от осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Медведев, някогашен номер 1 в света, контузи глезена си при рухване при започване на втория сет, само че все пак съумя да стигне до поврат след оспорвана борба, траяла три часа и 17 минути.

Зверев, който при започване на годината се завърна на корта след шест месеца неявяване след интервенция на глезена, сподели високо равнище на игра против тенисиста в най-хубава форма в света. Той съумя да надделее в тайбрека на първия сет, само че пропусна 10 точки за пробив във втората част, като Медведев на два пъти съумя да се избави от закъснение с 0-40 на собствен сервис. В решаващия трети сет руснакът пропусна мачбол при 5-4 и личен сервис, само че по-късно още веднъж проби и затвори мача при втория си опит.

По този метод Медведев към този момент има преимущество от 7-6 в мачовете със Зверев и се класира за първия си четвъртфинал в калифорнийската пустиня. За него следва борба с испанеца Алехандро Давидович Фокина, който победи Кристиан Гарин от Чили с 6-3, 6-4.

Водачът в схемата Карлос Алкарас, който ще се завърне на върха в международната класация, в случай че завоюва купата, продължава напред след триумф над Джак Дрейпър с 6-2, 2-0 и отричане на британеца поради проблем с коремен мускул. За място на полуфиналите 19-годишният Алкарас ще спори с канадеца Феликс Оже-Алиасим, който отрази шест мачбола при успеха си над американеца Томи Пол с 3-6, 6-3, 7-6(6). Пол имаше три следващи шанса да затвори мача при 6-5 и сервис на противника, след което нови три поредни мачбола при 6-3 в своя изгода в тайбрека, само че и в двата случая Оже-Алиасим се измъкна от тежката обстановка, с цел да победи след два часа и 46 минути игра.

За четвъртфиналите в Индиън Уелс се класираха още Франсис Тиафо, Камерън Нори, Яник Синер и миналогодишният първенец Тейлър Фриц, написа БГНЕС.
 Григор Димитров и Хуберт Хуркач се отхвърлиха от мача си на двойки в Индиън Уелс
Григор Димитров и Хуберт Хуркач се отхвърлиха от мача си на двойки в Индиън Уелс

Организаторите не показват причината
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР