Рускя определи като „деструктивна стъпка“ решението на САЩ да разположат

...
Рускя определи като „деструктивна стъпка“ решението на САЩ да разположат
Коментари Харесай

Кремъл: Изпращането на хиляди войници на САЩ в Източна Европа е деструктивно

Рускя дефинира като „ деструктивна стъпка “ решението на Съединени американски щати да разположат близо хиляди бойци в допълнение в Източна Европа, с цел да защитят района при възможна ескалация на напрежението поради скупчването на съветски войски покрай Украйна.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат 2000 бойци от Северна Каролина в Полша и Германия, а 1000 бойци, основани към този миг в Германия, ще се насочат към Румъния.

„ С нищо неоправдани, деструктивни стъпки, които усилват военното напрежение и лимитират полето за политическо решение “, разяснява съветският зам.-външен министър Александър Грушко пред Интерфакс, съобщи БНР. По думите му този ход „ единствено ще зарадва управляващите в Киев, че могат да продължат да саботират Минските договорености “

Решението за разполагане на бойци в Източна Европа дава отговор на декларираното и пред президента на Русия Владимир Путин, е декларирал американският президент Джо Байдън, съгласно медийни изявления в Туитър.

Целта е да бъде изпратен " мощен сигнал " до съветския държавен глава, посочи прессекретарят на американското министерство на защитата Джон Кърби:

„ Съединените щати застават един до друг до съдружниците си в НАТО. Текущата обстановка постанова да подсилим с възпираща цел Източния фланг. Важно е да изпратим сигнал и до Путин, и до света, че НАТО е от голяма важност за Съединените щати. Искаме да е ясно, че сме подготвени да пазиме съдружниците си в Алианса, в случай че се наложи. Никой не желае това - споровете не са неизбежни! “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР