Руското външно министерство извика за обяснения германския посланик в Москва

...
Руското външно министерство извика за обяснения германския посланик в Москва
Коментари Харесай

Руското МВнР привика германския посланик заради изтеклите записи

Руското външно министерство извика за пояснения немския дипломат в Москва граф Александър Ламбсдорф, предадоха международните организации.

Дипломатът е бил извикан във външното ведомство поради оповестения в петък аудиозапис на диалог сред офицери от немските военновъздушни сили за вероятното разполагане на крилати ракети " Таурус " в Украйна. ДПА обаче разполага с информация, че става въпрос за среща с немския дипломат, която е била планувана по-отдавна.

Ламбсдорф прекара един час и 10 минути в постройката на съветското дипломатическо ведомство и на излизане не отговори на журналистически въпроси, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Все още няма коментар от страна на немската дипломатическа задача в Москва, показва ДПА.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява аудиозаписа, добавя Ройтерс. По думите му материалът демонстрира, че " в Бундесвера се разискват проекти за удари по съветска територия ".

" Това не изисква никакви юридически тълкования. Всичко това е повече от явно. Разбира се, следва да разберем дали Бундесверът прави това по своя лична самодейност. Тогава въпросът ще е до каква степен е контролируем Бундесверът и до каква степен господин Шолц управлява всичко това или става въпрос за част от държавна политика на Федерална Република Германия. И едното, и другото е доста неприятно и единствено за следващ път акцентира директната въвлеченост на страните от така наречен групов Запад в спора в Украйна ", заключи представителят на Кремъл.
Междувременно Германия разследва изтичането на информация от диалог посредством конферентна връзка на високопоставени военни в излъчен от съветска медия аудиозапис, в който те приказват за оръжия за Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР