Руското посолство вБългария публикува остра позиция относно коментарите и позициите

...
Руското посолство вБългария публикува остра позиция относно коментарите и позициите
Коментари Харесай

Руското посолство: Първо осигурете демокрация в собствената си държава, после говорете за Навални



Руското посолство вБългария разгласява остра позиция по отношение на мненията и позициите на български политици по тематиката „ Навални “. От институцията считат, че у нас се „ тиражират спекулации към правосъдния развой “. Напмонят също, че „ Русия е суверенна страна, която няма да търпи интервенция във вътрешните си работи “.

В позицията се споделя още: " Смятаме, че най-активните страни, които под " благовиден " претекст на " отбрана на народна власт и гражданското общество " желаят да повлияят на вътрешнополитическата обстановка в Русия, би следвало на първо време да обезпечат спазването на демократическите права и свободи в личните си страни, и чак по-късно да се занимават с " навалнинг ".

Преди ден министър председателят Бойко Борисов разяснява, че против опозиционера Алексей Навални се употребява несъразмерна мощ, а външното ни мистерство излезе с апел той мигновено да бъде освободен и да се анулира присъдата му. Навални бе наказан на близо 3 години в трудова колония, което е затворическо общежитие с лек режим.

На съвещанията по делото против него присъставаха задгранични дипломати, измежду които и представител на България. Именно този ход съветската страна смята за опит за напън върху съда, излиза наяве от позицията на посолството: „ Напомняме, че Руската Федерация е суверенната страна и няма да търпи интервенция във вътрешните си работи от трети страни и формалните им представители. В частност наличието на съвещанието на задграничните дипломатически чиновници оценяваме като практикуване на напън върху съда ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР