Руското посолство изпрати нота до българското външно министерство във връзка

...
Руското посолство изпрати нота до българското външно министерство във връзка
Коментари Харесай

Русия изпрати на България протестна нота за оскверняването на Паметника на съветската армия

Руското посолство изпрати нота до българското външно министерство по отношение на оскверняването на Паметника на руската войска в София, заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

На 31 март Паметникът на руската войска в българската столица бе оцветен в алено, отбелязва посолството.

Руското посолство разгласява елементи за оскверняването на Паметника на руската войска, като дипломатическата задача разгласява и фотоси, на които се вижда, че част от огромен надпис с думи на признателност към Съветската войска от страна на българския народ е отчупен. На постамента с огромни червени букви е изписано и " ремонт ".

" Руското посолство в София изпрати документ, нота, до българското външно министерство. В нея се показва изключителна угриженост от продължаващото опозоряване на монументи на общата история на Русия и България ", сподели Захарова по време на брифинг.

Говорителката на външното министерство означи, че този монумент към този момент е бил съществено развален от вандали през февруари.

" Очевидно това експлоадиране е обвързвано с самодейност за разглобяване на паметника, неотдавна издигната от група прозападни партии в градския законодателен орган ", продължи дипломатът.

Тя добави, че в нотата, изпратена до българските управляващи, Русия приканва българските управляващи „ да проведат задълбочено следствие на всички сходни произшествия, да подведат под отговорност отговорните и да предотвратят сходни незаконни дейности в бъдеще ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР