Руското Министерство на правосъдието определи двама известни журналисти - руският

...
Руското Министерство на правосъдието определи двама известни журналисти - руският
Коментари Харесай

Русия определи кореспондент на Би Би Си и друга журналистка за чуждестранни агенти

Руското Министерство на правораздаването дефинира двама известни публицисти - съветският сътрудник на Би Би Си Иля Барабанов и научната кореспондентка Ася Казанцева - като " задгранични сътрудници ". 

Би Би Си изрично отхвърля решението на съветското министерство, се споделя в изказване на медията. Етикетът " задграничен сътрудник " има доста отрицателно значение в Русия, посочи Би Би Си. Правителството го употребява, с цел да маргинализира освен критиците на съветската инвазия в Украйна, само че и гласовете, които оспорват други политики на Кремъл, в това число видни културни дейци, медийни организации и групи на гражданското общество, добави медията.

Барабанов и Казанцева към този момент не живеят в Русия. 

Иля Барабанов е писал доста за войната на Русия в Украйна и групировката наемници “Вагнер ”. Министерството на правораздаването упрекна Барабанов, в този момент основан в Латвия, в " разпространяване на погрешна информация " за решения и политики на съветското държавно управление и в опълчване на войната в Украйна. 

Ася Казанцева подписа отворено писмо на съветски учени и публицисти в областта на науката с искане съветските войски да се изтеглят от Украйна. Тя напусна Русия през януари, заявявайки, че е била унизена от хора, подкрепящи войната, и че нейни лекции и представяния на книги са анулирани.

В изказването на Би Би Си се акцентира, че Руската работа на медията е " жизненоважен източник на точни и безпристрастни вести за рускоезичните в продължение на 80 години и е безпределно горда с всички наши публицисти, като приоритет в момента е да подкрепим Иля и всичките му сътрудници, за да се гарантира, че всички са в положение да продължат работата си, като информират за Русия в подобен значим миг ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР