Руското министерство на отбраната съобщи, че при украинското нападение срещу

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че при украинското нападение срещу
Коментари Харесай

Русия призна най-голямата загуба на жива сила от началото на войната

Руското министерство на защитата заяви, че при украинското нахлуване против Макеевка през уикенда са били убити 89 съветски военнослужещи. То показва като съществена причина за офанзивата неразрешеното потребление на мобилни телефони от бойците, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на ведомството, написа Българска телеграфна агенция.

Висш съветски боен представител заяви, че незабавно след нападението командването и офицерите от военната част, младшите командири и военнослужещи от други елементи са взели всички вероятни ограничения за избавяне на потърпевшите.

При разчистването на отломките обаче броят на починалите набъбна на 89 души, сподели пред публицисти генерал-лейтенант Сергей Севрюков от Главното военно-политическо ръководство на съветските въоръжени сили, представен от ТАСС.

Според министерството на защитата измежду починалите е и заместник-командирът на полка.

„ Вече е явно, че главната причина за случилото се е включването и всеобщото потребление от персоналния състав, макар възбраната, на мобилни телефони в в региона на обсега на вражеските оръжия. Този фактор е дал опция на врага да наблюдава и дефинира координатите на местоположението на бойците за нанасяне на ракетен удар “, сподели Севрюков, допълвайки, че се вземат ограничения за попречване на сходни нещастия в бъдеще.

Севрюков уточни също, че комисия проверява събитията към случая и въз основа на резултатите от следствието виновните за случилото се ще бъдат подведени под отговорност.

По-рано министерството на защитата заяви за 63-ма убити съветски военнослужещи при украинската офанзива против град Макеевка в новогодишната нощ. Според него украинците са изстреляли шест снаряда от реактивна система за залпов огън „ Хаймарс “ по пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение в региона на града в източните околности на Донецк. Сградата е била изумена от „ четири ракети с фугасна бойна глава “.

Най-голямата загуба на жива мощ

Русия призна най-голямата загуба на жива мощ от началото на войната в Украйна при нахлуване в новогодишната нощ, когато 89 военнослужещи са били убити в Макеевка в Източна Украйна, написа в. „ Гардиън “.

Освен това Русия оповестява за смъртни случаи на военни за първи път от септември, когато министърът на защитата Сергей Шойгу уточни, че 5937 съветски бойци са били убити до този миг.

Броят на жертвите, както постоянно, се разграничава в информациите от съветска и украинска страна. Отделът за стратегически връзки на украинската войска заяви, че близо 400 съветски бойци са били убити и 300 - ранени, при удара в Макеевка. Тези цифри обаче не може да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Руското военно управление упрекна за огромния брой жертви потреблението на мобилни телефони от бойците. Като причина за огромния брой жертви при индивидуален обстрел също по този начин се показва фактът, че съветските военни са били настанени до място, където са били съхранявани голям брой муниции и взривни субстанции, които експлодирали при ракетните попадения.

Съобщението за огромния брой загуби провокира потрес в Русия, както и рецензии към съветското висше командване, чийто престиж към този момент съществено пострада от поредност от провали на бойното поле.

Във връзка с случая в Макеевка в. „ Индипендънт “ показва, че Москва съвсем в никакъв случай не оповестява данни за жертвите си, а когато го прави, те нормално са ниски - тя призна единствено за един умрял измежду стотици членове на екипажа, когато Украйна потопи флагмана на Черноморския боен флот крайцера „ Москва “ през април.

В. „ Вашингтон пост “ обръща внимание на сарказма в изказване, оповестено в Teлеграм от отдела за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна, в което се допуска, че случаят е резултат от „ повърхностно боравене с нагревателни уреди, занемаряване на ограниченията за сигурност и пушене “.

Голяма част от западните медии обръщат съществено внимание на отрицателните оценки за качествата на висшето съветско командване, звучащи в мненията на водещи съветски блогъри, информиращи за хода на военните дейности в Украйна.

Вестник „ Ню Йорк таймс “ обръща внимание на различен аспект от войната в Украйна. Изданието отбелязва, че Украйна продължава да смъква съветски безпилотни самолети, само че цената за това е висока. Когато скъпи ракети смъкват евтини безпилотни самолети, същинският победител с течение на времето може да се окаже страната, която харчи по-малко, показва вестникът, цитирайки военни специалисти, които слагат под въпрос успеваемостта на дейностите на Киев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР