Руското финансово министерство ще увеличи продажбите на чужда валута от

...
Руското финансово министерство ще увеличи продажбите на чужда валута от
Коментари Харесай

Русия ще продава все повече чужда валута от резервите си

Руското финансово министерство ще усили продажбите на непозната валута от държавните запаси до към 2,4 милиарда $ за идния месец, сочи изследване на Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ведомството ще разгласи на следващия ден проектите си за интервала 7 март - 6 април.

Средната прогноза на петима анализатори е, че Русия ще продаде непозната валута на стойност 2,39 милиарда $ (180 милиарда рубли) на отворения пазар в границите на фискалните правила. Индивидуалните прогнози варират от 115 до 216 милиарда рубли.

През предходния интервал - от 7 февруари до 6 март, министерството продаде непозната валута за 160,2 милиарда рубли, с цел да компенсира спадналите доходи от експорт на нефт и газ.

През януари финансовото ведомство на Русия разгласи, че възобновява интервенциите в китайски юани, с цел да усъвършенства икономическите условия в страната и да понижи въздействието на неустойчивостта на енергийните пазари върху стопанската система на страната и държавните финанси.

Миналата година, откакто Западът наложи наказания на Москва поради нашествието в Украйна, Русия приключи интервенциите на пазарите в непозната валута. Санкциите включваха замразяването на 300 милиарда $ от запасите на Русия в непозната валута.

В самата Русия юанът стартира да играе все по-голяма роля и да замества $ на валутните пазари, заключава Ройтерс.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР