Руско-украинска война ПолитикаТурция застана на страната на УкрайнаПолитикаПутин привика на

...
Руско-украинска война ПолитикаТурция застана на страната на УкрайнаПолитикаПутин привика на
Коментари Харесай

„Мирът на континента е нарушен“: НАТО засилва присъствието си в Източна Европа

Руско-украинска война ПолитикаТурция застана на страната на УкрайнаПолитикаПутин привика на изключителна среща съветските олигарси
НАТО подхваща стъпки за подсилване защитата на алианса и разрастване на спомагателни сухопътни, въздушни и морски сили по източния си фланг, т.е. Източна Европа. Това разгласи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на изключителна конференция, обвързвана с нападението на Русия над Украйна.

Руските сили нахлуха в Украйна по суша, въздух и море в четвъртък, потвърждавайки най-лошите страхове на Запада с най-голямата офанзива на една страна против друга в Европа след Втората международна война.

Столтенберг изясни, че наличието на НАТО се уголемява, само че това са отбранителни ограничения за отбягване на спор или офанзива против страна членка. Все отново той изрази убеденост, че Москва няма да нападна член на НАТО, тъй като знае, че това е най-силният Алианс в историята.

Мирът на нашия континент е нарушен “, съобщи Столтенберг. „ Русия употребява мощ, с цел да се опита да пренапише историята и да отхвърли Украйна от свободния и самостоятелен път “.

Според него това е

умишлена, невъзмутима и дълго планувана инвазия “ и „ жесток акт на война “.

„ Неоправданата непредизвикана офанзива на Русия против Украйна излага на риск безчет почтени животи с въздушни и ракетни офанзиви “, съобщи Столтенберг.

Генералният секретар удостовери, че водачите ще проведат виртуална изключителна среща на върха на водачите на НАТО в петък, с цел да реши идващите си стъпки.

LIVE: NATO Secretary-General Jens Stoltenberg speaks after Russian forces invade Ukraine https://t.co/bGagE8pP8p
— Reuters (@Reuters) February 24, 2022
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР