Руско-френските отношения са в дълбока криза, Париж замрази механизмите на

...
Руско-френските отношения са в дълбока криза, Париж замрази механизмите на
Коментари Харесай

Русия отчита дълбока криза в отношенията с Франция

Руско-френските връзки са в дълбока рецесия, Париж " замрази " механизмите на разговор. Това се споделя в отговори на съветското външно министерство за резултатите от съветската дипломация през 2023 година, оповестява ТАСС. 

Министерството отбелязва, че не си прави илюзии по отношение на способността на новия френски външен министър да върви против Европейски Съюз и НАТО.

" Очевидно е, че през днешния ден връзките сред Русия и Франция са в дълбока рецесия и то не по съветска самодейност. Нашите някогашни сътрудници по лична воля за две години унищожиха основата, създавана в продължение на десетилетия, " замразиха " механизмите за разговор и поддръжка за съдействие и нанесоха тежък удар на търговско-икономическата, научната, културната и филантропичната сфера. съдействие ", обявиха от съветското външно министерство. Имаме илюзии за способността или желанието на новия министър, най-малко на този стадий, да " обърне играта " и да се опълчи на насоките на Европейски Съюз и НАТО, а в действителност, насоките на Вашингтон. ", се споделя в изказването. 
 Франция форсира производството на оръжия за Украйна
Франция форсира производството на оръжия за Украйна

Обявява повече планувани доставки на своята артилерийска система " Цезар " в Украйна

В същото време ведомството означи, че Руската федерация постоянно е оставала отворена за разговор с всички вражески страни, в това число Франция.

" Въпросът за опцията за разговор е по-уместно да се обърне към самите французи. Готови ли са те за почтен и неутрален диалог за аргументите за процесите, протичащи в Европа и света, да търсят способи за излизане от настоящето обстановка на основата на взаимно почитание и като се вземат поради ползите на всички страни? - отбелязва съветското външно министерство.

Припомняме, че предходната седмица Франция отхвърли изказванията

" Франция оказва помощ на Украйна с доставки на военни материали и военно образование, в цялостно сходство с интернационалното право, с цел да помогне на Украйна в нейната битка за отбрана на нейния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност ", се споделя в изказване на френското външно министерство. Франция няма наемници нито в Украйна, нито другаде, за разлика от някои други страни ", се прибавя в него.

Това изказване бе направено в отговор на изказванието на съветското министерство на защитата, че Русия е умъртвила френски наемници в Харков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР