Руско-беларуска военна групировка се подготвя на територията на Беларус. Информацията

...
Руско-беларуска военна групировка се подготвя на територията на Беларус. Информацията
Коментари Харесай

Нова военна групировка се подготвя на територията на Беларус

Руско-беларуска военна формация се приготвя на територията на Беларус. Информацията от тази заран е на Генералния щаб на Украйна, съобщи Ukrinform. В отчета се показва, че съветската войска „ минава в нахлуване в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавловка “.

През миналото денонощие съветските сили са нанесли девет ракетни удара, 37 въздушни удара, над 100 удара с реактивни системи за залпов огън. Атакувани са 50 обитаеми места в Донбас, Запорожие, Херсонска област, Николаевска област, Харковска област, Днепропетровска област, заяви президентът Володимир Зеленски. Един съветски аероплан е свален.

Украинската сили се притесняват, че ще изгубят достъп до интернет услугата SpaceX, откакто 1300 от военните сателитни единици Starlink, употребявани за бойните интервенции, се оказаха офлайн.

Министерството на защитата прикани английските си сътрудници да платят месечната такса от 3,25 млн. $ на Илон Мъск при започване на октомври, преди терминалите да спрат връзката, напомни Kyiv Post.

Още през септември SpaceX е предизвестил Пентагона, че не може да поддържа Starlink в Украйна, което коства почти 100 млн. $ на компанията, и е призовал Министерството на защитата на Съединени американски щати да поеме разноските за плана. Според CNN договарянията не престават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР