Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди в четвъртък,

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди в четвъртък,
Коментари Харесай

Рискът от конфликт в Черно море расте

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести в четвъртък, че се усилват рисковете от спор в Черно море.

Рябков уточни, че НАТО се пробва да “тества” силата на Русия, като организира учения в района. “Наистина сме разтревожени от протичащото се в черноморския район, това е безкрайна поредност от провокации, осъществени от Съединени американски щати и съдружниците от НАТО и някои от “клиентите” има в региона”, сподели той пред кореспонденти, оповестява организация ТАСС.

Коментарите идват, откакто Съединени американски щати изпратиха своя военноморски команден транспортен съд “Маунт Уитни” и разрушителя “Портър” с управляеми ракети в грузински води, с цел да проведат интервенции със своите съдружници от НАТО.

Според Рябков към този момента няма съглашение за среща на върха Русия - Съединени американски щати, като добави обаче, че въпросът остава настоящ.

В сряда представителят на съветския президент - Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че към момента няма съглашение за среща сред президентите на Русия - Владимир Путин и на Съединени американски щати - Джо Байдън. “Всичко е възможно”, сподели той, когато беше помолен да разяснява известията, че може да се организира онлайн среща на върха Русия - Съединени американски щати преди края на годината и е допустима персонална среща идната година. Подобна информация заяви съветският вестник “Комерсант”, базирайки се на свои източници.

“Все още няма действително споразумение”, означи Песков и добави, че ще бъде направено известие, откакто бъде реализирано съглашение.

Според Песков Москва и Вашингтон са заинтригувани от определяне на директен контакт сред двамата президенти в близко бъдеще.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР