Руският външен министър Сергей Лавров заявява, че ако избухне Трета

...
Руският външен министър Сергей Лавров заявява, че ако избухне Трета
Коментари Харесай

Ако избухне Трета световна война, тя ще бъде ядрена

Руският външен министър Сергей Лавров декларира, че в случай че избухне Трета международна война, тя ще е нуклеарна. Той е споделил това в изявление за катарската телевизия Ал Джазира,цитирано от ТАСС.

По този метод той дава отговор на по-ранно изказване на американския президент Джо Байдън, че невижданите наказания са без конкуренция, тъй като другата опция е Трета международна война.

По думите му " специфичната военна интервенция " (така в Кремъл назовават съветската инвазия в Украйна-бел.ред.) на Русия е ориентирана към разоръжаване на Украйна, като съгласно него Москва няма да разреши на Киев да придобие нуклеарно оръжие.

Той е споделил това в отговор на изказвания на изявленияна украинското управление, че Киев може да преразгледа отговорностите си по Будапещенския меморандум, който планува отвод от нуклеарни оръжия в подмяна на гаранции за сигурност, така украинските управляващи считат, че той към този момент е нарушен от страна на Русия и Украйна може да не се преценява с него.

Сергей Лавров изяснява, че в Русия са били наясно, че ще бъдат наложени наказания против страната, само че са сюрпризирани, че тези ограничения засягат спортисти, представители на интелигенцията, артисти и медийни служащи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР