Руският външен министър Сергей Лавров ще приеме турския си колега

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще приеме турския си колега
Коментари Харесай

Утре турският външен министър ще посети Русия

Руският външен министър Сергей Лавров ще одобри турския си сътрудник на двудневно посещаване, което стартира в четвъртък, заяви Москва, откакто предходната седмица висшият посланик на Анкара организира диалози с украински публични лица.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган също би трябвало да посети скоро Русия за диалози с президента Владимир Путин по отношение на съживяването на съглашението, позволяващо безвредни доставки на зърно през Черно море.

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, съобщи пред кореспонденти, че Лавров и Хакан Фидан ще обсъдят " обстановката в района, по-специално в Украйна, Сирия, Либия, Кавказ ".

Ердоган употребява положителните си връзки с Москва и Киев, с цел да се опита да вкара двете страни в публични мирни договаряния.

Турция оказа помощ за договарянето на единственото огромно съглашение, подписано от враждуващите страни от началото на спора предходната година - договорка за транспорт на зърно от три украински пристанища през Черно море, заяви БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР