Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада за напрежението в

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада за напрежението в
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада за напрежението между РСМ и България, нито дума за руските подстрекателства

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада за напрежението в връзките сред РСМ и България, откакто през вчерашния ден се озова в позицията на нежелателен посетител на срещата на ОССЕ в Скопие.

„ Гражданите на Македония имат право да бъдат равни на всички други на нашия континент. Не единствено македоно-българските връзки, само че и други сходни, са резултат от политиката на Запада да раздели Югославия. “ – разяснява Лавров, представен от БГНЕС.

Изказването му идва на фона на множеството разкрития за съветска интервенция в Северна Македония и другите страни от Западните Балкани.

Генезисът на македонизма като създание на следения от Съветска Русия Комунистически интернационал също беше неизречен от Лавров.

Той още веднъж повтори позицията на Москва, че глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия са несправедливи. Напомняме, поради глобите против съветски публични лица самолетът на Лавров не получи позволение да премине над България на път за Скопие поради наличието на борда на говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, на която са наложени интернационалните наказания. Лавров също е измежду глобените, ноЕК разгласи, че като лидер на съветската делегация за него може да бъде направено изключение.

Според съветския външен министър, страните от Европейски Съюз „ може би са желали да подчертаят, че Русия е изолирана “, само че това е „ чисто и просто боязън “. Западните демокрации неведнъж осъдиха Русия поради грубото тъпчене на интернационалния ред, изключително с експанзията ѝ против Украйна. Освен от страните от Европейски Съюз, Лавров беше пренебрегнат от американския държавен секретар Антъни Блинкън, който беше посетител на форума - той напусна Скопие преди идването на съветската делегация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР