Руският външен министър Сергей Лавров обвини украинските националисти, че използват

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини украинските националисти, че използват
Коментари Харесай

Лавров: “Специалната военна операция” в Украйна ще продължи

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна украинските „ националисти ”, че употребяват цивилни жители като жив щит. Министърът сподели също, че на срещата с украинския му сътрудник Дмитро Кулеба в Турция са разисквани филантропични коридори в Украйна.

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е допустимо преустановяване на огъня, Лавров съобщи, че „ специфичната военна интервенция ” ще продължи и че Владимир Путин споделя, че тя върви по проект. „ Ние не сме нападнали Украйна ”, изясни той, като съобщи, че Русия е била застрашена и е трябвало да отбрани районите Донецк и Луганск, които Русия счита за самостоятелни от Украйна.

Украинският външен министър уточни от своя страна, че диалогът не е бил елементарен. Изрази обаче подготвеност за осъществяване на нови диалози в същия формат. Кулеба беше безапелационен, че Украйна няма да капитулира пред Русия.

Кулеба разяснява, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е ситуацията в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на натоварен обстрел и опустошения от съветските сили.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР