Руският външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в

...
Руският външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в
Коментари Харесай

Русия призова Европа да изясни позицията си по иранското ядрено споразумение

Руският външен министър Сергей Лавров, който е на посещаване в Германия, през днешния ден прикани Европа към по-ясна позиция по иранската нуклеарна договорка, заяви Ройтерс.

``
реклама

Лавров изрази възходящото безпокойствие на Русия от излизането на Съединени американски щати от контракти за надзор на нуклеарните оръжия.

Лавров и немският му сътрудник Хайко Маас разискаха на срещата си в Петерсберг вероятностите за среща на върха в Нормандския формат, съобщи ТАСС.

" Наистина обсъждахме въпроса за среща на върха във формата на " четворката ", сподели той и добави: " Придържаме се към визията, че за сходна среща е нужна предварителна работа, с цел да има съответни резултати ".
Маас установи също вероятността от прогрес в уреждането на обстановката в Източна Украйна.

" След успеха на Зеленски (на изборите за президент на Украйна) имаше позитивни сигнали, да вземем за пример, раздалечаване на войските ", сподели той и добави: " По-нататъшният прогрес в Украйна е вероятен ".

Руският външен министър съобщи също, че Москва е подготвена да се споразумее за опазване на доставките на газ по украинския маршрут.

" Русия е подготвена да се споразумее за опазване на доставките (на газ) по украинския маршрут, открита е за реализиране на договорености по този въпрос въз основа на стопански обосновани и използвани на процедура условия ", съобщи Лавров.

Строителството на газопровода " Северен поток-2 " ще донесе изгода на Германия и на целия Европейски съюз, и съставлява стопански план, сподели Хайко Маас на взаимната конференция с Лавров, съобщи ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР