Руският външен министър Сергей Лавров говори на седмицата на високо

...
Руският външен министър Сергей Лавров говори на седмицата на високо
Коментари Харесай

“Чиста проба диктатура” Русия изнесе присъда на САЩ и техните съюзници

Руският външен министър Сергей Лавров приказва на седмицата на високо ниво в Общото заседание на Организация на обединените нации, като изясни съветската позиция по украинския спор и уточни ролята на Запада в ескалацията на световната борба. Това е доста значимо в светлината на референдумите за присъединението на новите райони към Русия: Москва получи опция да приказва от международната естрада и да разсее всевъзможни подозрения по отношение на своята увереност.

Гвоздеят на програмата “

Седмицата на високо ниво е част от 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, която събра държавни глави и външни министри. Джо Байдън и Владимир Зеленски към този момент получиха думата и съветският министър беше осведомен с изказванията им. Между другото, западни коментатори в обществените мрежи разкритикуваха реда на речите. Сравнявайки сесията на Общото заседание с рок фестивал, те означиха, че Съединени американски щати и Украйна се оказват " подгряващи " за " хедлайнера ". Лавров в действителност беше общопризнат като " пирон на програмата " - след оповестяването на частична готовност в Русия и на фона на референдумите в Донбас, Херсон и Запорожие.

В началото на изявлението си министърът означи, че сега положението в региона на интернационалната сигурност " бързо се деградира ". Вината за това, съгласно него, е на страните, които се пробват да наложат волята си на другите. Говорим най-вече за западните страни.

" Съединени американски щати и техните съдружници желаят да спрат маховика на историята, сподели Лавров. “Веднъж, откакто разгласи победа в Студената война, Вашингтон се издигна съвсем до сан на делегат на Господ Бог на Земята, който няма отговорности, а единствено „ свещеното “ право да действаш безнаказано когато и да е и на всички места ”, добави първият съветски посланик.

Според ръководителя на съветската дипломация Вашингтон интензивно се пробва да подчини азиатските пространства и да трансформира целия свят в собствен „ заден двор “. Москва и нейните съдружници приканват за създаване на предстоящ международен ред без шантаж и заплашване. И точно за този самостоятелен курс Западът желае да разчлени Русия, сподели министърът.

Лавров загатна и възходящата заплаха от хранителна рецесия. В същото време, акцентира той, Съединени американски щати и Европейският съюз не престават да основават спънки по пътя към разрешаването на казуса. По-специално, опазване на рестриктивните мерки " по пътя на съветския експорт на зърно и торове ". Въпреки че по-рано оповестиха отстъпки.

Лавров назова реакцията на Запада на референдумите за присъединение към ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област нервност и даде обещание, че Москва ще почете резултатите от националното волеизявление. Цялата територия на Русия, което е записано в Конституцията на Русия, сигурно е под цялостната отбрана на страната, акцентира министърът. По време на речта на съветския посланик украинската делегация напусна залата.

„ Съединени американски щати и техните съдружници не дават на никого независимост на избор, те заплашват и извиват ръцете на всеки, който се осмели да мисли за себе си, изискват със закани да се причислят към антируските наказания “, засегна тематиката за глобите Лавров. " Те не реализират триумф. Очевидно е, че тези дейности на Съединени американски щати и техните спътници - не са народна власт, а чиста проба тирания. "

Говорейки за вероятен спор, в това число с потребление на нуклеарно оръжие, ръководителят на външното министерство се базира на съветската теория за нуклеарна сигурност, която обрисува случаите, когато е позволено потреблението на такова оръжие.

От “Венчелистчета ” до референдуми

Преди да приказва пред Общото заседание, Лавров взе участие в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Украйна. Там той съобщи, че Западът се пробва да показа Русия като агресор, забравяйки за дългогодишните убийства на поданици на Донбас от режима в Киев.

Украйна е безусловно наводнена със западни оръжия. И това, счита Лавров, в действителност прави Германия, Съединени американски щати и Франция страни в спора.

„ Особено цинична е позицията на тези страни, които изпомпват оръжие и военна техника в Украйна, обучавайки персоналния състав на въоръжените сили на тази страна. Целта е явна, те не я крият и огласят: да удължат военните дейности колкото е допустимо повече, макар жертвите и разрушенията, да раздерат и отслабят Русия “, сподели министърът.

Той също по този начин разкритикува Международния углавен съд (МНС), който се пробва да упрекна съветските военни в закононарушения, само че към момента не е разследвал събитията към държавния прелом в Украйна или събитията от 2 май 2014 година в Одеса. Подобна преднамереност лишава този съд от всякакво доверие.

Лавров обърна особено внимание на методите на водене на война на ВСУ, в частност на потреблението на неразрешените от интернационалните конвенции противопехотни мини „ Венчелистче “ в Донбас. Но Западът построява връзки със Зеленски „ въз основа на известния американски принцип: той, несъмнено, е кучи наследник, само че той е наш кучи наследник “, акцентира министърът.

Относно референдумите в ДНР и ЛНР, Запорожка и Херсонска област, Лавров изясни, че точно риториката и съответните дейности на Киев са тласнали популацията на районите към това. „ Апотеозът беше изявление с господин Зеленски на 5 август предходната година, който посъветва всички, които се усещат руснаци, да заминат за Русия. Струва ми се, че решенията, които в този момент са признати от жителите на областите на Украйна за провеждането на референдумите е отговор на неговото предпочитание “, сподели външният министър.

В изискванията на оптималната неприязън

От самото начало се пробваха да попречат на съветската делегация. Общото заседание стартира в Ню Йорк на 13 септември, а единствено ден преди този момент делегатите от Русия - освен това то не всички - получиха визи. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш за следващ път на практика пренебрегва казуса с едностранните решения на Съединени американски щати да издават документи за пътешестване. Според разпоредбите Вашингтон е задължен свободно да дава на участниците в интернационалните събития достъп до рамките на Организация на обединените нации.

Въпреки това, някои допирни точки сред Русия и Запада, колкото и да е необичайно, бяха открити. Американският президент сподели, че Вашингтон е за разширение на броя както на непрекъснатите, по този начин и на непостоянните членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Сергей Рябков, заместител на Лавров, напомни, че Москва е призовавала за това отдавна. Според него " е похвално ", че Байдън се е изказал по този мотив.

Но Москва и Вашингтон имат изцяло разнообразни хрумвания за претендентите за разширения Съвет за сигурност. А войнствената реторика на Запада на фона на референдумите в Донбас и Югоизточна Украйна прави опцията за взаимни отстъпки прекомерно съмнителна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР