Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор днес блокира достъпа до сайта на

...
Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор днес блокира достъпа до сайта на
Коментари Харесай

„Роскомнадзор“ блокира достъпа до сайтовете на „Радио Франс ентернасионал“ и на Москоу таймс

Руският телекомуникационен регулатор " Роскомнадзор " през днешния ден блокира достъпа до уеб страницата на „ Радио Франс ентернасионал “ (РФИ) и този на рускоезичния уеб страница на " Москоу таймс " поради нарушавания на законовата възбрана за разпространяването на погрешна или екстремистка информация, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция. Надзорният орган не изясни по какъв начин тъкмо френската радиостанция е нарушила закона.

Сайтът на РФИ се появи в съветската база данни с блокирани уеб сайтове и публицистите на Франс прес, които се намират в Москва, не можеха да влизат в уеб страниците на радиото на британски, френски или съветски език, показва информационната организация.

Надзорният орган на връзките в Русия е блокирал и достъпа до рускоезичния уеб страница на " Москоу таймс ", вестник, който отразява протичащото се в Русия след разпадането на Съветския съюз, заяви Ройтерс.

Основан през 1992 година, " Москоу таймс " е първият западен ежедневник, който се издава в Русия, и е най-известен с англоезичната си версия, която остава налична, показва Франс прес. Печатното му издание стопира да излиза през 2017 година в изискванията на стопански компликации.

" Москоу таймс " съобщи, че съветските снабдители на интернет към този момент са почнали да блокират рускоезичния му уебсайт. Той разгласява известие от съветския орган за наблюдаване на връзките, в което се споделя, че уеб сайтът му е блокиран. Руският орган за контрол на известията не е дал отговор незабавно на запитването за коментар.

На уеб страницата на вестника се прецизира, че той към този момент не е отворен за потребителите на Ростелеком и районните снабдители, както и за някои консуматори на МТС, " Билайн ", " Дом Ру " и други снабдители.

Проверка посочила, че Ай Пи адресът на уеб страницата е блокиран въз основа на решение на Главната прокуратура от 12 април. Редакцията към момента не е получила никакви уведомления от държавните органи.

Медията напомня, че на 25 февруари Роскомнадзор предизвести, че медиите би трябвало да употребяват единствено публични съветски източници, когато отразяват обстановката в Донбас. За публикуването на погрешна информация, която не отразява позицията на министерството на защитата, регулаторът заплашва с блокиране и налагане на санкция до 5 млн. рубли. След това самостоятелни съветски медии започнаха да бъдат блокирани.

Агенция Франс Прес показва, че по-голямата част от съветското население към този момент има достъп единствено до съветски медии, множеството от които са рупори на кремълската агитация.

От началото на военната си интервенция в Украйна на 24 февруари, Русия усили напъните си да заглуши самостоятелните медии и съперниците на държавното управление. Москва ограничи достъпа до десетки самостоятелни медии и блокира достъпа до „ Facebook “, „ Туитър “ и „ Инстаграм “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР