Клиничното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше прострелян

...
Клиничното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше прострелян
Коментари Харесай

От болницата в Банска Бистрица: Състоянието на Роберт Фицо се подобрява

Клиничното положение на словашкия министър председател Роберт Фицо, който беше прострелян на 15 май, се усъвършенства. След здравната консултация управлението на болничното заведение " Рузвелт " в град Банска Бистрица (Централна Словакия), в която се лекува министър председателят, направи изказване на страницата си във Фейсбук, написа " Фокус ".

" След извършената през днешния ден консултация [можем да съобщим], че клиничното му положение се усъвършенства, той беседва [с лекарите], а индикаторите, показващи възпалителни [процеси], последователно понижават ", се споделя в документа.

От управлението на болничното заведение означиха, че министър председателят ще продължи да се лекува в това лечебно заведение. Лекарите ще дават на обществеността спомагателна информация за здравето на Фицо във вторник.

Фицо е в болница " Рузвелт " в Банска Бистрица от шест дни. Откаран е в реанимация. Според изказвания на лекари и най-близки сътрудници на премиера, прехвърлянето му за лекуване в Братислава ще стане допустимо не по-рано от " след няколко дни или седмици " и единствено в случай че процесът на възобновяване на политика се форсира.

Междувременно словашките медии, цитирайки формалния представител на Генералната прокуратура на републиката Зузана Дробова, оповестиха, че съдът е решил да арестува жител, заплашил с ликвидиране министъра на вътрешните работи Матус Шутай-Ешток и двама депутати от Националния съвет (парламента) на Словакия.

Освен това полицията проверява над 50 случая на утвърждение в обществените мрежи за покушението против Фицо. Авторите на тези известия могат да бъдат обект на наказателно гонене.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР