Руският супермодел Анастасия Хозисова обвини дизайнера Ралф Лорън, че незаконно

...
Руският супермодел Анастасия Хозисова обвини дизайнера Ралф Лорън, че незаконно
Коментари Харесай

Руски модел съди Ралф Лорън за 20 милиона долара

Руският супермодел Анастасия Хозисова упрекна дизайнера Ралф Лорън, че нелегално е употребявал нейни фотоси и заведе дело против него, заяви "Ню Йорк пост ".

Хозисова почнала да работи за американския дизайнер през 2004 година и от този момент е взела участие в голям брой дефилета, рекламни акции и фотосесии на марката му. Той я определял като своя муза, тя била главен модел в доста фотосесии на стилния бранд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди 10 години манекенката завършила многогодишното си съдействие с марката поради спор с управлението на компанията. Тя съобщи тогава, че е разкрила лъжливи схеми в работата на компанията. Въпреки прекратения контракт, стилната къща траяла да употребява нейни фотоси в бутиците си.

Освен това изображения на Хозисова се появиха в документалния филм на HBO "Very Ralph ", въпреки че тя не е давала документално единодушие за потребление на материали с нейно присъединяване. Затова Хозисова се е обърнала към съд в Ню Йорк и е поискала отплата в размер на 20 милиона $ от двете компании.

През юли 2019 година Ким Кардашиян  Ким Кардашиян Кимбърли Ноуъл „ Ким “ Кардашян (на британски: Kimberly Noel „ Kim “ Kardashian) е американска риалити завоюва дело за потребление на облика й без позволение против компанията "Мисгайдед Ю Ес Ей ", която нелегално употребила името и лика на Кардашиян в обществените мрежи за продажби на облекла. Компанията бе наказана да й заплати обезщетение от 2,7 милиона $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР