Руският риболовен флот все още не е започнал да лови

...
Руският риболовен флот все още не е започнал да лови
Коментари Харесай

Руският флот не може да лови популярна за руснаците риба

Руският рибарски флот към момента не е почнал да лови сайра - известна риба измежду руснаците. Това се оповестява в прессъобщение на Федералната организация по риболовство с позоваване на тихоокеанския клон на ФГБНУ " ВНИРО " (ТИНРО).

Напредъкът в риболова на пелагичните типове като сафрид, скумрия, сардина и каваси беше разискван предния ден на срещата на личния състав за образуване на улова на тези типове.

" Според изказването " съветските кораби не са почнали лов на риба на сайра и, както беше маркирано на срещата, тази година не може да се чака сайра да навлезе в съветската икономическа зона.

В открити води сайра се лови от флотилиите на Китай, Южна Корея и Япония, като в средата на август уловът е повишен до 13 661 тона.

В същото време към 22 август общият улов на сардина и скумрия е 87,7 хиляди тона, което е с 0,5 % повече спрямо миналата година. По-голямата част от улова е на сардина - 62,3 хиляди тона. Уловени са 25,4 хиляди тона скумрия. Миналата седмица 10 съветски риболовни кораба правиха лов на риба (всички кораби в съветски води), което е с 5 кораба по-малко, в сравнение с през 2021 година

По данни на ТИНРО уловът на сардина е огромен, като дневният улов на някои кораби надвишава 500 тона, а уловът за седмицата възлиза на 7 854 тона.

Отбелязва се, че от името на Росриболовство далекоизточните териториални администрации на департамента желаят от притежателите на кораби да ловят повече риба, защото настоящето равнище на улов не е задоволително.

По предварителна информация риболовците имат намерение да усилят флота в пелагичните зони през есента, като стартират от октомври. Риболовът ще продължи до края на годината .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР