Руският производител на петрол и петролни продукти Лукойл е платил

...
Руският производител на петрол и петролни продукти Лукойл е платил
Коментари Харесай

Руският Лукойл е платил $200 млн. за дял в нефтени находища в Казахстан

Руският производител на нефт и петролни артикули " Лукойл " е платил 200 милиона $ за влизане в взаимни планове с казахстанската компания " Казмунайгаз " - за създаването на петролните залежи " Каламкас-море ", " Хазар " и " Ауезов " на шелфа на Каспийско море. Това написа " Комерсант ", базирайки се на свои осведомени източници. Сделката планува и заплащането на спомагателна награда от 100 милиона $ при осъществяване на отлагателните условия по плана.

" Лукойл " уголемява партньорството си с компаии в Казахстан, на фона на глобите по отношение на износа на съветски нефт, както и поради спомагателните ограничавания върху добива на нефт в Руската федерация във връзка със договорката на ОПЕК+.
 Руската петролна компания
Руската петролна компания " Лукойл " разгласи чистата си облага за 2023-а

Кредитите на компанията също са много огромни

Сумата по договорката за влизане на " Лукойл " в плана за създаване на находищата " Каламкас-море ", " Хазар " и " Ауезов " в Каспийско море възлиза на 200 милиона $, написа в докладите си " Казмунайгаз ", по информация на съветското издание.

Казахстанската държавна компания продаде през февруари 2023 година на " Лукойл " 50% дял в компанията Kalamkas-Khazar Operating, която има лицензите за посочените залежи. При това " Лукойл " може да заплати спомагателна награда от 100 милиона $, при осъществяване на избрани условия по плана.

От фирмите " Лукойл " и " Казмунайгаз " все още не са удостоверили публично посочената информаиця на " Комерсант ".
 Руският
Руският " Лукойл " ще купува ли петролна рафинерия в Казахстан?

Коментарът на министъра на енергетиката на Казахстан
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР