Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че западните санкции

...
Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че западните санкции
Коментари Харесай

Путин: Русия ще реши спокойно проблемите, свързани с нелигитимните западни санкции



Руският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък, че западните наказания са противозаконни и Русия умерено ще реши проблемите, произлизащи от тях, оповестява Ройтерс.

Говорейки на съвещание на съветското държавно управление, Путин сподели също по този начин, че Москва, която главен производител на сила и доставя една трета от природния газ за Европа, ще продължи да извършва договорните си отговорности.

Руският президент призна, че глобите, наложени от началото на това, което Русия назовава своя " специфична военна интервенция в Украйна ", се усещат.

" Ясно е, че в такива моменти търсенето на избрани групи артикули постоянно нараства, само че не се съмняваме, че ще решим всички тези проблеми, като работим умерено ", сподели той.

" Постепенно хората ще се ориентират, ще схванат, че просто няма събития, които не можем да предотвратим и да разгадаем ", добави той.

На същата среща финансовият министър Антон Силуанов сподели, че Русия е подхванала ограничения за ограничение на приключването на капитали и че страната ще обслужва външните си отговорности в рубли.

" През последните две седмици западните страни всъщност водеха икономическа и финансова война против Русия “, сподели още той.

Той означи, че Западът не е извършил отговорностите си към Русия, като е замразил нейните златни и валутни запаси. " Западът се пробва да спре външната ни търговия ", сподели Силуанов.

" В тези условия приоритет е за нас да стабилизираме обстановката във финансовата система ", заключи Силуанов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР