Руският президент Владимир Путин заяви пред африкански лидери, че Москва

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред африкански лидери, че Москва
Коментари Харесай

Путин показа проект на мирен договор с Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи пред африкански водачи, че Москва приветства уравновесения им метод към уреждането на спора в Украйна, и добави, че Русия е отворена за разисквания, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Отворени сме за градивен разговор с всички, които желаят мир, учреден на правилата на справедливостта и отчитането на законните ползи на страните (в конфликта) “, сподели той.

Пред африканската делегация Путин разгласи, че още през март 2022 година, когато войната преди малко е почнала, на договарянията в Истанбул е в съгласие и парафирано съглашение с Киев (постигнати са предварителни договорености), което включва разпореждания за гаранции за индиферентност и сигурност.

По думите ми, по-късно е изработен известният първи " жест на благосклонност " - изтеглянето на съветските войски от Киев, както и от Сумска и Черниговска области. 

„ Те се отхвърлиха от споразуменията, не ние ", разгласи съветският президент.

Държавни и държавни ръководители от Южна Африка, Сенегал, Египет, Замбия, Уганда, Република Конго и Коморските острови се срещнаха с Путин в издигнатия през 18 в. Константиновски замък в Санкт Петербург, напомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР