Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва е готова

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва е готова
Коментари Харесай

Путин: Готови сме да възобновим доставките на газ за Европа по Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Москва е подготвена да възобнови доставките на газ за Европа по газопровода " Северен поток " 2 , който минава по дъното на Балтийско море и стига до Германия, заяви Асошиейтед прес.

В речта си на енергиен конгрес в Москва Путин още веднъж насочи нападки към Съединени американски щати , че евентуално стоят зад детонациите, предизвикали пробив във всяка от двете линии на газопровода " Северен поток " 1 и в една от двете линии на газопровода " Северен поток " 2, вследствие на които имаше голямо приключване на газ и газопроводите бяха спрени.

Съединени американски щати и преди са отхвърляли сходни изказвания на Путин.

Посочвайки опцията за потребление на останалата непокътната тръба от " Северен поток " 2, Путин сподели, че в този момент топката е в полето на Европейския съюз, който би трябвало да реши дали желае да му бъде доставян газ или не.

Руският президент съобщи, че тези, които се стремят да пресечен връзките сред Русия и Европа, стоят зад саботажа против газопроводите . Путин дефинира саботажа против двата газопровода от Русия до Европа като " акт на интернационален тероризъм ". По думите му офанзивите са основали рисков казус.

Путин се спря и на детонацията на Кримския мост, за която упрекна украинските специфични служби, заяви Ройтерс. Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия съобщи по-рано, че е задържала петима руснаци и трима жители на Украйна за нападението.

Руският президент посочи, че страната му няма да изнася енергийни запаси за страни, които ще лимитират цените на петрола.

Освен това той уточни, че Русия е в положение да пренасочи доставките на газ от " Северен поток " към Черно море . Путин добави, че в Турция може да бъде основан газов хъб, който да разпределя газа за Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР