Руският президент Владимир Путин заяви, че страната възнамерява да съдейства

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страната възнамерява да съдейства
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната има намерение да спомага на осъществяването на Парижкото спокойно съглашение по климата, написа Известия.
Руският президент означи, че Москва преглежда съглашението като основа за климатично контролиране. Той акцентира, че казусът с световните промени на климата ще бъде една от главните тематики по време на срещата на високо ниво на Г-20 в Мюнхен.
„ Русия преизпълни поетите върху себе си отговорности по Протокола от Киото. Ние в забележителна степен компенсирахме растежа на излъчванията в другите страни и райони по света “, уточни съветският президент.
Парижкото климатично съглашение контролира ограниченията по снижаването на парниковите газове в атмосферата след 2020 година Той би трябвало да размени Протокола от Киото.
Външният министър на Узбекистан Абдулазиз Камилов съобщи, че страната няма да взе участие във военни интервенции в Сирия, написа “Независимая газета “.
Той даде този коментар като отговор на въпрос за вероятното изпращане на узбекистански военни в Сирия по отношение на информацията за разискването на този въпрос сред Русия от една страна и Казахстан и Киргизстан от друга.
През последния месец „ Газпром “ без доста звук подписа с България, Сърбия и Унгария „ пътна карта “ по развиването на газопроводите за доставка на газ от бъдещото второ отклонение на „ Турски поток “. По този метод компанията в действителност реанимира анулирания по гледище на Европейска комисия план „ Южен поток “, само че с четири пъти по-малка мощ “. Така „ Газпром “ ще зарежда с газ Балканите, само че конкурирайки се с различен маршрут на компанията за снабдяване на газ в Южна Италия – газопровода „ Посейдон “. Според специалистите след първичния неуспех на „ Южен Поток “ „ Газпром “ няма изключително доверие на България, написа „ Коммерсант “.
Фактически маршрутът България-Сърбия-Унгария повтаря главната част на трасето на „ Южен поток “, който бе изцяло квалифициран за реализация, само че бе анулиран през декември 2013 година поради българската позиция и натиска на Брюксел. Разликата е в това, че плануваният през Черно море газопровод, в този момент „ Турски поток “, няма да мине директно през България, а през Турция. Освен тоза за Балканите може да бъде предопределено единствено един от двете разклонения на „ Турски поток “, четири пъти по-маломощна от „ Южен Поток “. Съдейки се по заявките на България и Унгария, новите мощности ще се основават от газотранспортните интервенции на страните в сходство на третия енергопакет на Европейски Съюз.
Междувременно „ Газпром “ не може по едно и също време да изпраща газ по второто отклонение на „ Турски поток “ към Балканите и да построи „ Посейдон “ за снабдяването с газ на Южна Италия. По доставките на Балканите са по-важни за съветската компания, тъй като Италия може да се доставя от „ Северен поток-2 “. Газ може да се подава на Унгария и Сърбия само през Украйна, което принуждава „ Газпром “ да се договаря с Киев за пренос и след 2020 година
„ Смятам, че „ Газпром “ прелестно помни по какъв начин България го подведе през 2013 г “, съобщи анализаторът Виталий Крюков. Той счита, че сходен план ще се сблъска с политически проблеми, а в състава на участниците в него няма авторитетни страни, които да защитят плана от Брюксел, както сега прави Германия по отношение на „ Северен поток-2 “. Според специалиста на „ Газпром “ му е нужен балкански вид по-скоро за диверсификация от опасности, включително и от страна на Турция.
Във Варшава се хвалят, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по път за срещата на високо ниво на Г-20 ще посети точно Полша, а не Франция или Англия. Западните медии считат, че преди срещата в Мюнхен Тръмп желае да поиграе с районните упоритости на Полша. Какво чакат във Варшава?, пита съветският вестник Взгляд.
В навечерието на визитата на американския президент във Варшава обявиха, че „ Полша и Съединени американски щати ще обсъдят опциите за подписване на дълготраен контракт за доставки на американски газ “. „ Първите тестови доставки на полутечен газ към този момент са осъществят “, сочи президентът на страната Анджей Дуда, съгласно който на терминала за полутечен газ на балтийското пристанище Свиноуйсце „ всичко мина, показвайки че всичко това е допустимо “.
Във Варшава считат, че началото на доставките на американски полутечен газ доста ще ускори позициите на Полша в договарянията ѝ с „ Газпром “. Западните медии в същото време сочат, че увеличението на износа на газ в Европа е един от главните цели на държавното управление на Доналд Тръмп.
Посещението на Тръмп очевидно е ободрило Полша освен в стопански проект. „ Страната има всички шансове да стане член на Г-20 “, съобщи президентът Дуда. Варшава се пробва да стане водач в Централна и Източна Европа. Готова е да оспори шампионата на страните от „ Стара Европа “. В визитата на Тръмп полските управляващи виждат утвърждение на тези линия.
Тръмп може да играе в интерес на районните упоритости на Полша, употребявайки я в играта с Германия и с другите „ остарели европейци “. Според западните медии, визитата на Тръмп през май в Европа е разстроило мощно Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел чака в Мюнхен, на срещата на високо ниво на Г-20 сложни договаряния.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР