Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да посети

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да посети
Коментари Харесай

Путин: Готов съм да посетя Вашингтон, поканих Тръмп в Москва

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен да посети Вашингтон за среща с Доналд Тръмп и че е поканил Тръмп в Москва, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

На конференция след края на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург Путин сподели, че телефонните диалози не са задоволителни. Той означи изгодата от срещите с Тръмп. Според Путин те са потребни освен за Русия и за Съединени американски щати, само че и за целия свят. Ето за какво от тези срещи е заинтересуван целият свят, добави той. Президентът сподели, че Русия и Съединени американски щати би трябвало да приказват за световни въпроси като иранската нуклеарна договорка и световни спорове. Путин добави, че би трябвало да има нужните условия, с цел да се състои сходна среща.

По адрес на Тръмп съветският президент сподели, че неговият максимален плюс е неговият блян да извърши предизборните си обещания.

" Най-големият плюс на президента Тръмп е това, че той се стреми към осъществяване на своите обещания, на първо място на тези, които е дал на гласоподавателите ", акцентира Путин.

Руският президент уточни също, че БРИКС не възнамерява да включва в състава си в този момент нови страни. Групата се състои от Русия, Китай, Индия, Южна Африка и Бразилия.

На въпрос за възможен референдум в Украйна за Донбас, Путин се въздържа от коментар и напомни, че това е много деликатна сфера, която изисква в допълнение изследване.

Путин сподели, че водачите на БРИКС са приели позитивно предлагането на Русия за интензивно оказване на помощ на Сирия.

" Говорихме, несъмнено, и за Сирия. Колегите възприеха позитивно нашето предложение за интензивно присъединяване в филантропичните интервенции, в помощ на сирийския народ ", сподели Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР